kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

1.3 milyon kişi tahliye ediliyor

Yeni Haber
Çin hükümeti 12 Mayıs'ta depremin vurduğu ve şimdi de sel baskını tehlikesi olan Sichuan eyaletinden 1,3 milyon kişiyi tahliye etmeye başladı.

Çin'de Sichuan eyaletinin Tangjiashan bölgesinde deprem sonrası nehir yatağının önünün kesilmesi sonucu oluşan göl sel baskısı tehlikesi oluşturuyor. Gölde 100 milyon metreküp su biriktiği ve bölge için büyük tehlike oluşturduğu bildirildi. Gölün suyunu boşaltmaları için Çin ordusundan bölgeye gönderilen çok sayıda mühendisin su seviyesinin yükselmesi üzerini tahliye edildiği kaydedildi.

Çin'in Xinhua Haber Ajansı'na göre, sel baskısı tehlikesine karşı bölgeden 175 bin kişinin tahliye edildiği ve pazar gününe kadar 25 bin kişinin daha tahliye edileceği aktarıldı. Buna ilave olarak 1,3 milyon kişinin daha tahliye edilmesi yönünde bölge yetkililerinin talimatı olduğu bildirildi.

12 Mayıs'ta Çin'i vuran deprem felaketinde en son açıklanan resmi rakamlara göre, ölü sayısı 68 bin 858'e yükseldi. Sichuan eyaletinde 18 bin 618 kişinin ise halen kayıp olduğu belirtildi.

AA