kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğal gaza 1 Haziran zammı

Yeni Haber
Başbakan Erdoğan, "Hükümet elektriğe zam yapmaya hazırlanıyor... Yapacağız doğru. 1 hazirandan itibaren doğal gaza zam yapmak zorundayız. Yapmadık, ama geldi buraya dayandı, mecburuz" diye konuştu...
TOBB'un 63. seçimsiz Genel Kurulu çalışmalarına başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada hükümetin ekonomiyle ilgili çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verirken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik sert eleştirilerini yineledi.

TOBB'un 63. Genel Kurulu, TOBB ETÜ'de İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Genel Kurula Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve çok sayıda bürokrat, oda ve borsa başkanı katıldı.

Genel Kurul'un açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi alanındaki gelişmeleri anlattı. Türkiye'de yaşanan olumlu gelişmelere rağmen muhalefetin bunları kundaklama çabası içinde olduğunu iddia eden Erdoğan, CHP'nin sistemli olarak gündemi değiştirme çabası içinde olduğu yönündeki eleştirisini yineledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Muhalefet, siyasetin önünü nasıl keseriz, milli iradeye nasıl ipotek koyarız, Türkiye'ye giren küresel sermayeyi nasıl keseriz, hükümete nasıl çelme takarız, güvenlik güçlerine nasıl çamur atarız bunun çabası içindeler. Hükümetin gündemi başka, muhalefetin gündemi başka. Çarşamba günü bakıyorsunuz cımbızla çekilen olumsuzluk Türkiye'nin gündemine sokulmak isteniyor. Bizim gündemiz çatışma gerilim değil. Bizim gündemimiz içi boş tartışmalar değil. Bizim vizyonumuz da ufkumuz da bu dar kalıplara sığmaz.

Kendilerini var eden demokrasiyi zayıflatan bir gelişme olduğunda onun yanında yer alan bir tutum sergiliyorlar. Olumsuzlukların tam karşısında yer alması gerekirken eğiyor büküyor demokrasiyi zayıflatma çabası içine giriyor.

Millet iradesi ne demektir diyerek milli irade ile ters düşüyor. Milli iradenin olmadığı bir yerde "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyemezsin. Bunu görmüyor, bunu düşünmüyor. Haksızlık karşısında susan o haksızlığa ortak olmuştur."



-2009 YEREL SEÇİMLERİNDE POPÜLİZMDEN YANA OLMAYACAĞIZ"



Erdoğan, 2009 yerel seçimlerinde popülizmden yana olmayacaklarının altını çizerek, "Kimse bizden popülizmden yana olmamızı beklemesin. Eğer öyle olsaydık 1100 belediyeyi kapatır mıydık. Ana muhalefeti, muhalefeti karşımızda dikildi nasıl kapatırsınız diye bunların yarıdan fazlası AKP'li belediyeydi. Birilerini yanımıza çekeceğiz diye geçmişte olduğu gibi belediye kurulmaz. Daha iyi hizmet vereceğiz diye kurulur" dedi.


Başbakan Erdoğan, akaryakıt zamlarına yönelik eleştirilere gönderme yaparak, hükümet olarak kendilerinin zam yapmadığını, fiyatın serbest piyasada oluştuğu söyledi. Doğal gaza Haziran ayında yapılacak zam konusunda da açıklama yapan Erdoğan, "Dünyadaki enerji fiyatlarına bağlı olarak artırmak zorundayız" dedi. Elektrikte de aynı durumun geçerli olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hükümet elektriğe zam yapmaya hazırlanıyor... Yapacağız doğru. 1 hazirandan itibaren doğal gaza zam yapmak zorundayız. Yapmadık, ama geldi buraya dayandı, mecburuz" diye konuştu.