kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TÜSİAD 'Popülizme dönüş var' dedi, bakan kabul etmedi

Sanayi seminerinde popülizm tartışması yaşandı. TÜSİAD Başkanı, "Popülizme dönüş işaretleri görüyoruz'' deyince Sanayi Bakanı "Yapılanları popülizm olarak görmeyin" diye yanıt verdi..
Sanayi sektörüne ilişkin raporun açıklandığı toplantıda TÜSİAD ile Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan arasında popülizm tartışması yaşandı. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Bugün itibariyle reform sürecinde geriye gidiş, ekonomi politikalarında ise popülist uygulamalar dönemine geri dönüş işaretleri görmekteyiz'' deyince Bakan Çağlayan, yaptıkları çalışmaların hiçbir tanesinde popülist bir düşünce içinde olmadıklarını kaydederek "Yapılanları ne olur popülizm olarak görmeyin" yanıtını verdi. TÜSİAD ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından düzenlenen Sanayi Politikası: Sektörler, Gelişmeler ve Eğilimler Seminerinin toplantısına hazırlanan rapordan çok popülizm ve kayıtdışı tartışmaları damgasını vurdu.

'TARİH TEKERRÜR ETMESİN'
TÜSİAD Başkanı açılıştaki konuşmasında, Türkiye'nin iktisadi tarihinin, popülist uygulamaların, 'hep, kaşıkla verilenin daha sonra kepçeyle alınmasıyla' sonuçlandığını gösterdiğini ifade ederek, "Dileyelim ki bu kez tarih tekerrür etmesin..." diye konuştu. Yalçındağ, sözlerine şöyle devam etti: ''Oysa maalesef bugün itibariyle reform sürecinde geriye gidiş, ekonomi politikalarında ise popülist uygulamalar dönemine geri dönüş işaretleri görmekteyiz. Aslında kaynakların daraldığı bu ortamda suni popülist önlemlere başvurulması Türkiye'de her zaman karşı karşıya kaldığımız ve her seferinde de kaybettiğimiz olaylar oldu. Dünyada ekonomik krizin derinleştiği, Türkiye'de makro dengelerin bozulma eğilimine girdiği ortamda karşımıza çıkan bu kararlar kabul edilebilir değil.''

'GAP'I SÖYLEMEDİK'
Yapılan çalışmaların hiçbir tanesinde popülist bir düşünce içinde olmadıklarını söyleyen Bakan Çağlayan ise "Yaptığımız çalışmaları, SSK, Bağ-Kur alacakları yapılanmasını samimi söylüyorum ne olur popülist olarak görmeyin. Çünkü bizim gündemimizde seçim diye bir konu yok" diye konuştu. Toplantı sonunda bir soru üzerine Çağlayan, GAP Eylem Planının popülizm olmadığını söyledi. Çağlayan'ın sözleri üzerine TÜSİAD Başkanı Yalçındağ da, "GAP'a yatırımı söylemiyoruz" eklemesinde bulundu.