kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Demokrasi ve özgürlük vaadi

Mürsel ACAY- Bülent AYDEMİR
Diyarbakır'da GAP Eylem Planı'nı, "yüzyılın kardeşlik projesi" sözleriyle tanıtan Erdoğan, "Tek çare daha çok demokrasi ve özgürlük" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 bakan, ekonomi bürokratları ve siyasi kurmaylarıyla adeta çıkarma yaptığı Diyarbakır'da GAP Eylem Planı'nı açıkladı. Planı, "Bir sosyal restorasyon projesi" olarak nitelendiren Erdoğan, "Bütün çare daha çok demokrasi, daha çok özgürlüktür" dedi. Ziya Gökalp Spor Salonu'nda 2 saate yakın kürsüde kalan Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

DAHA ÇOK DEMOKRASİ: Demokratik siyaset her türlü sorunun tartışıldığı, müzakere edildiği, çözüm yollarının arandığı rejimdir. Bütün çare daha çok demokrasidir, daha çok özgürlüktür. Çok yatırım, çok üretimdir.

KÜRTÇE TV: TV, radyo yayınlarında yeni açılımımız; terörün psikolojik ve kültürel zeminini de önemli ölçüde kurutacaktır. Yapılacak yeni düzenlemeyle TRT'nin bir kanalı bundan böyle bölgedeki dilleri sürekli anons eder hale gelecektir.

SOSYAL RESTORASYON: Hem sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlayacak olan eylem planımız, hem yeni yayın açılımımız toplumsal yapımızı; birlik ve bütünlüğümüzü güçlendiren bir sosyal restorasyon meydana getirecektir. Yeni eylem planımız Türkiye için yeni bir milat, yeni bir dönüm noktası olacaktır.

ÖZGÜRLÜK MESAJI: Kalkınmanın, refahın temel dinamiği hiç kuşkusuz adalettir. İnsanlarımızın hayat standardını artırmak, refahı eşit şekilde paylaştırmakla, adaleti yaygınlaştırmakla mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bunu sağlamanın şartı; Milletimizi, ülkemizi bir bütün olarak kucaklamak, herkes için refah ve özgürlük üretmektir.

TARİHİ DEĞİŞTİRİYORUZ: Bu projeler gerek bölge insanımız, gerek Türkiye'nin her tarafında bütün milletimiz için tarih değiştirecek ve tarihte bir yeni dönemin başlangıcı olacak önemli oranda sonuçlar verecektir. Yıllardır bölge insanımız başta olmak üzere milletimize evlat acısı yaşatan bölücü terör örgütünün istismar ettiği sosyo ekonomik yaralar bu projelerle inanıyorum ki bütünüyle kapanacaktır.

POPÜLİZMLE OLMAZ: Bugüne kadar birçok paketler, raporlar yayınlandı, birçok söylemler ortaya konuldu. Bunların hepsinin yanlış olduğunu düşünemeyiz ama bu raporlar olması gerekenin yalnızca bir bölümünü ortaya koyuyordu. Türkiye'yi bütünüyle düşünmek gerekir. Siyasi, popülist yaklaşımlarla netice alınamayacağı açıktır.

DEMOKRASİ VE KALKINMA: Türkiye'nin son yıllarda demokratik ve kalkınma bakımından elde ettiği başarının altında istikrarın yer aldığını görüyoruz. Demokrasi büyüdükçe ekmeğimiz de büyüyecek.

TERÖR YALNIZ KALDI: Vatandaşımızın can ve mal emniyetine kast eden terör örgütü saldırılarıyla hiçbir değer tanımadığını göstermiştir. İnsanlık dışı yüzünü herkes tanımıştır. Terör örgütü içeride ve dışarıda hiç olmadığı kadar yalnızlaşmıştır. Siyasi, askeri, diplomatik, sosyo kültürel tedbirleri eşzamanlı ortaya koyuyor mücadele veriyoruz. Refah ve özgürlükler yükseldikçe insanımız kazanacak, kaybeden terör örgütü olacaktır.