kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÖNDER SAV GRUBA GELDİ .... Hacca gidecek bir vatandaşa söylediği sözler nedeniyle eleştiri alan Önder Sav, 9 gün sonra grup toplantısında ortaya çıktı.

Baykal: Laikler sana râm olmayacak

ANKARA
Baykal, Erdoğan'ın "16.5 milyona ihanet etmiş olurduk" sözlerine, "Asıl yargı ile kavga ederek sen 70 milyona ihanet ediyorsun" yanıtı verdi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Yargıtay'a cevap vermezsek bize oy veren 16.5 milyona ihanet etmiş olurduk" sözleri için "Kişisel kavganı millete mal etme. Asıl yargı ile kavga ederek sen 70 milyona ihanet ediyorsun" dedi. Baykal, hukukun gerektiğinde siyaseti yargılayabileceğini belirterek, ABD başkanları Clinton ve Nixon'u örnek gösterdi. Baykal grup toplantısında, şu mesajları verdi:

KAVGA SENİN
*
Başbakan, 'Bildiriye karşı açıklama yapmazsam bana oy veren 16.5 milyon insana ihanet etmiş olurum' diyor. Bu kavga 16.5 milyonun, halkın yargıyla kavgası değildir. Kavga başbakanın, arkadaşlarının kavgasıdır. Demokrasilerde hiç kimse kendi yanlışını millete dayatamaz. Sen o kavgayı verdiğin anda 16.5 milyonun da içinde olduğu 70 milyona ihanet ediyorsun.

* Hukuk gerekirse siyaseti yargılar. Dünyada örnekleri var. En son Clinton yargılandı. Daha önce Nixon yargılandı. (Watergate skandalında) Cumhurbaşkanları, Fransa'da, İsrail'de yargılandı. Bizde olabiliyor mu, 13 tane yolsuzluk dosyası var arkanda. Yargılanabiliyor mu?

* Biri çıkıyor diyor ki 'milli iradeye râm olacaksınız.' Ne demek râm olmak. Demokraside hesap vermek var, râm olmak yok.

* Sen rüşvet vereceksin, olmadık cambazlıkları yapacaksın, sonra hukuk, demokrasi, adalet cumhuriyet, laiklik diyenler, sana râm olacak. Böyle şey olmaz. Olmayacak da.