kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP, "çiftçi" kurultayına hazırlanıyor

Yeni Haber
CHP'de, 32'nci Olağan Kurultay'ın ardından, Doğu ve Güneydoğu'ya verilen sıcak mesajlar hayata geçirilmeye başlandı.

Parti yönetimi, bu çerçevede, Haziran'ın ilk haftasında Şanlıurfa'da "tarım ve çiftçi" kurultayı yapacak. Bu kurultayın ardında da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Diyarbakır'da toplanacak.

Nisan sonunda yapılan 32'nci Olağan Kurultayı'nın ardından yerel seçimlere odaklanan CHP yönetimi, bu yöndeki çalışmalarını hızlandırdı. Yerel seçimlerde "iktidar" hedefleyen parti yönetimi, Baykal'ın, "Artık gündemimizde en önemli unsur yerel seçim zaferidir, hepiniz gücünüzü bunun için kullanın" talimatıyla birlikte, bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Kurultay sonrası ilk gezisini Balıkesir'e yapan Baykal, Haziran ayı içinde de Doğu ve Güneydoğu'da olacak.

ÇİFTÇİ KURULTAYI

Parti yönetimi, son genel seçimlerde çok ağır yenilgi aldığı Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde eski gücüne kavuşmak için kolları sıvadı. Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerin sıkıntılarını gündeme taşımayı hedefleyen yönetim, bu anlamda 4 Haziran'da kuraklığın en fazla hissedildiği Şanlıurfa'da "tarım ve çiftçi" kurultayı düzenleyecek.

"ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI ERTELENSİN"

Kurultay çalışmalarıyla ilgili olarak ANKA'ya açıklamalarda bulunan CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, kurultayda özellikle çiftçilerin konuşmasını istediklerini söyledi. Şanlıurfa başta olmak üzere bölge illerden çok sayıda çiftçinin kurultaya katılacağını ifade eden Özyürek, kurultay çalışmalarını, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilcilerinin yanı sıra meslek örgütleriyle birlikte yürüttüklerini bildirdi. Kurultayda, CHP Lideri Baykal'ın da bir değerlendirme yapacağını ifade eden Mustafa Özyürek, şunları söyledi:

"Kurultay çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Şanlıurfa, Mardin, Osmaniye ve Diyarbakır gibi illerde vatandaşlara dağıtmak üzere bildiriler hazırlanıyor. Bilboardlarda ilanlar olacak. Güneydoğu Anadolu'da zor durumda olan çiftçiyi bu yıl bir de kuraklık etkiledi. Çiftçilerin, bir an önce Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borçlarının yanı sıra vergi borçlarının da ertelenmesini istiyoruz."

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş başkanlığında oluşturulan bir heyet de, kurultaya dönük çalışmalar için Şanlıurfa'da çalışmalarını sürdürüyor.

(ANKA)