kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şahin: Maaş artışıyla ilgili sözlerim yanlış anlaşıldı

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da yaptığı konuşmayla ilgili olarak basın-yayın organlarında, ''Maaşlarınıza zam yaptık siz de siyasete karışmayın'' şeklinde değerlendirmeler yapıldığını belirterek, ''Benim maksadım kesinlikle bu değil'' dedi.

Şahin, bugün bazı basın-yayın organlarında Antalya'daki konuşmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldığını söyledi.Antalya'da yaptığı konuşmada, 6 yıllık iktidarları döneminde yargıya yönelik yaptıkları hizmetleri anlattığını ifade eden Şahin, bunları yeni adliye binaları, yeni cezaevleri, hakim ve savcıların lojman ihtiyacının giderilmesi şeklinde sıraladığını kaydetti.

Hakim ve savcıların çok önemli davalara bakarken hiçbir sorunlarının olmamasının önemine işaret etmek için maaşlarında ciddi artış sağlandığını ifade ettiğini belirten Şahin, şunları söyledi:''Basın yayın organlarında, 'Maaşlarınıza zam yaptık siz de siyasete karışmayın' şeklinde değerlendirmeler yapılmıştır. Benim maksadım kesinlikle bu değil. Ben konuşmamın bütününde hakim ve savcılarımıza yaptığımız hizmetlerden bahsettim. Yargı organlarımızın, milletimizin beklentisi doğrultusunda haktan, adaletten yana kararları vermesinin altını çizdim.

Hakim ve savcılarımızın aldıkları maaş şimdi bile onların yaptıkları görev karşısında düşüktür. Böyle algılandıysa üzüntü duydum. O cümlelerimiz böyle bir izlenime yol açmışsa bundan üzüntü duyarım. Asla ifade edildiği gibi o maksatla söylenmiş cümle değildir. Farklı anlama nedeniyle alınan hakim ve savcı arkadaşlarımız olmuşsa ondan üzüntü duydum.''

AA