kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ankara'dan İstanbul'a gelen 83 yaşındaki Necmettin Erbakan, oğlu ve korumalarıyla birlikte Altınoluk'a gitti.

Erbakan'ın ev hapsi başladı

Erhan ÖZTÜRK-Gürkan DÜZENLİ
83 yaşındaki Erbakan, kayıp trilyon davasından aldığı 2 yıl 4 aylık cezasının infazı olan 11 ayı geçirmek için Altınoluk'taki evine geldi..
Kapatılan Refah Partisi'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan, "Kayıp trilyon" davasından aldığı ev hapsi cezası için dün Edremit Altınoluk'taki yazlık evine gitti. THY uçağı ile saat 18.10 sıralarında İstanbul'a gelen Erbakan özel otobüsle VİP salonuna alındı. Beraberinde oğlu ve korumaları olduğu halde VİP salonuna gelen Erbakan daha sonra başka bir uçakla Edremit'e gitti.

DEĞİŞTİRME TALEBİ
Akşam üzeri Edremit Körfez Havaalanı'na inen Erbakan buradan Altınoluk'taki evine geçti. Erbakan hakkında Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen hapis cezası Yargıtay tarafından da onanmıştı. "Özel belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkûm edilen Erbakan'ın hapis cezasının infazı olarak 11 aylık cezayı konutunda çekmesine karar verilmişti. Erbakan cezasını çekeceği yer olarak Altınoluk'taki yazlığını göstermişti. Erbakan isterse konut değiştirme talebinde bulunabilecek. Mahkeme talebi uygun bulursa Erbakan yaz aylarında Altınoluk'ta, kışın ise Ankara Balgat'ta kalabilecek. Erbakan evinin bahçesine istediği zaman çıkabilecek, misafir ağırlayabilecek, Savcılık izniyle konuttan geçici olarak ayrılabilecek. Bu arada geçtiğimiz cuma günü Adli Tıp Kurumu'na tekerlekli sandalye ile giderek muayene olan Erbakan'ın, cezasının kış dönemini ise İstanbul'daki evinde çekmek için başvuracağı da öğrenildi.