kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KONUŞURKEN GÖZLÜKLERİ ÇIKARDI... Ankara ASKİ Spor Salonu'nda AK Parti Kadın Kolları'nın 2. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, gözündeki rahatsızlık nedeniyle konuşmasının ilk 5 dakikasında gözlükle konuştu, ancak gözlüklerini daha sonra çıkardı.

'Biz AK Parti olarak sessiz kalamazdık'

ERGUN AKSOY ANKARA
Yargıtay ve Danıştay bildirilerine ilk kez yanıt veren Başbakan Erdoğan, "Biz 16.5 milyon seçmenin oy verdiği bir parti olarak sessiz kalırsak, sessiz yığınların sesi olamazdık" dedi..
Yargıtay ve Danıştay'ın bildirilerine ilk kez yanıt veren Başbakan Tayyip Erdoğan, "Hakkında bir kapatma davası açılmış bir partiyle ilgili bildiri yayınlanırsa, kusura bakılmasın onu cevapsız bırakmak 16.5 milyon seçmenime ihanet olur" dedi. Ankara ASKİ Spor Salonu'nda AK Parti Kadın Kolları'nın 2. Olağan Kongresi'ne eşi Emine Erdoğan'la birlikte katılan Başbakan, CHP'ye yüklendi. Erdoğan, "Sizin Cumhura, halkın iradesine saygınız yoksa adınız istediğiniz kadar Cumhuriyet Halk Partisi olsun. Hiçbir şeye yaramaz" dedi.

'DEMOKRASİ MESELESİ'
Erdoğan, konuşmasında demokrasi ve laiklik vurgusu yaparak bu iki ilkenin değiştirilemeyeceğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimse inancı dayatma hakkına sahip değildir. Benim birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarım arasında benim gibi yaşayanlar olduğu gibi farklı yaşam biçimlerini tercih edenler de var. Özgürlük güvencesi olarak laiklik zaten budur. Laikliği sistem olarak savunmuyoruz, aynı zamanda yaşıyoruz. Türkiye için geri dönüş yoktur. Bunu esasında isteyen de yoktur. Mesele laiklik değildir. Başı açık ya da kapalı, içki içip içmemek değildir. Bizim böyle bir derdimiz olmadı. Mesele, Türkiye'nin gerçek bir demokrasi ülkesi olup olmayacağı meselesidir." Erdoğan, Yargıtay ve Danıştay'ın bildirilerine de ilk kez yanıt verdi. Erdoğan şöyle konuştu: "Biz bir şeye üzülüyoruz. Bugüne kadar bir kapatma sürecine, hakkında bir kapatma davası açılmış bir partiyle ilgili bildiri yayınlanırsa kusura bakılmasın onu cevapsız bırakmak 16.5 milyon seçmenime ihanet olur. Onu cevapsız bırakamam. Yargının Başkanlar Kurulu böyle bir açıklamayı ne anayasa ne kanunlarda aldığı yetkiyle değil, durumdan vazife çıkararak yapmıştır. Böyle bir yetki olamaz. Eğer bizler 16.5 milyon seçmenin oy verdiği AKP olarak burada suskun kalırsak, o zaman sessiz yığınların sesi değil, biz de sessiz yığın olurduk. Herkes işini yapmalı."

BEYRUT'A GİDİP DÖNDÜ
Erdoğan, Lübnan'a giderken MHP lideri Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Gül'ün devreye girmesi önerisine yanıt verdi. Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımız, öyle zannediyorum ki aklı selimin gereği neyse o istikamette herhalde bir adım atacaktır" dedi. Erdoğan daha sonra Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la gittiği Beyrut'ta general Mişel Süleyman'ın cumhurbaşkanı seçildiği meclis oturumunu izledi. Kaldığı otelde ikili görüşmelerde bulunan Başbakan daha sonra Ankara' ya döndü.