kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cumhurbaşkanı Gül, Yargıtay Başkanı Gerçeker ile görüştü

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i kabul etti.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Yargı ve Hükümet arasındaki gerilimi azaltmak için Çankaya Köşk'ünde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in görüşmesi az önce son buldu. Yaklaşık 35 dakika süren görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı. Yargıtay Başkanlar Kurulu Bildirisi'nin ardından yargı ve hükümet arasında meydana gelen gerginliği sona erdirmek için Cumhurbaşkanı Gül devreye girmiş ve yayınlanan açıklama sonrası Yargıtay Başkanı Gerçeker'i Köşke davet etmişti.

Yargıtay Başkanı Gerçeker'in görüşmede Cumhurbaşkanı Gül'e yargı Stratejisi Reformu Taslağı'nın geri çekilmesini talep ettiği öğrenildi.

GÜL'DEN YARGI VE HÜKÜMETE UYARI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin ardından hükümet ve yargı arasında yaşanan restleşmeler üzerine bir açıklama yaparak, tartışmaların anayasanın temel ilkelerini, ulusal çıkarları ve itibarı, milli birlik ve beraberliği, ekonomik ve siyasi istikrarın zedelememesi uyarısında bulundu. Gül, "Küresel ve bölgesel planda, önemli siyasi, ekonomik ve güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olunan bu kritik dönemde ülkemizde yaşanan olaylar ile ilgili siyasi ve hukuki tartışmaların halkımızın fedakarlığıyla sağlanmış olan istikrar, itibar ve kazanımlarımızın aşınmasına ve Türkiye'nin stratejik çıkar ve hedeflerinde ileride telafisi mümkün olmayan tahribatlara yol açmasına fırsat verilmemelidir" dedi.