kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Salih Uçar

Çavuş yine sahnede

Soner TOROS SABAH
Şemdinli olayları sonrası yargılandığı davada serbest bırakılan uzman çavuş Tanju Çavuş'un adı yine gündemde. Çavuş, tayin olduğu Isparta'da bir müteahhidi öldürmekle suçlanıyor..
Şemdinli'de Umut Kitabevi'nin bombalanmasının ardından çıkan olaylarda 1 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan uzman çavuş Tanju Çavuş'ın adı, tayin edildiği Isparta Eğirdir'de bir müteahhidin öldürülmesi olayına karıştı. Yaklaşık iki aydır kayıp olan müteahhit Salih Uçar'ın öldürüldüğü belirlenirken, uzman çavuş Tanju Çavuş ile biri üniversite öğrencisi genç kız olmak üzere 2 kişi daha "tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklandı. Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Isparta'da yaşayan, aslen Vanlı olan evli ve 4 çocuk babası müteahhit Salih Uçar, 07 CST 45 plakalı otomobilini 17 bin YTL'ye satışa çıkardı. Uçar, kendisini Eğirdirspor'un kalecisi olarak tanıtan ve aracı almak isteyen Caner Altan'la buluşmak için 26 Mart 2008'de evden ayrıldı ancak kendisinden bir daha haber alınamadı. Ağabeyi İbrahim Uçar da aradığı Caner Altan'dan "Otomobili satmaktan vazgeçti, ayrıldık" yanıtını aldı. Aramalar sırasında Aydın'ın Söke ilçesinde görülen Uçar'ın aracını durduran polis, Caner Altan ve yanındaki üniversite öğrencisi sevgilisi Filiz Yamaç'ı gözaltına aldı. İkili daha sonra serbest bırakıldı ve teknik takibe alındı.

'BANA SİKKE VERDİ'
Gerçekleştirilen teknik takip sonucu Yamaç ve Erol Könü ile tekrar gözaltına alınan Altan, buluşmada müteahhitin kendisine 150 adet sikke verdiğini savunarak, "Daha önceden tanıdığım Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda uzman çavuş Tanju Çavuş'a konuyu bildirdim. Bana Uçar'ı yakalatmak istediğini söyledi. Olay günü resmi kıyafetli olarak buluştuğumuz kafenin yanına geldi. Daha sonra ben uzaklaştım. Çavuş'la Uçar baş başa kaldı. Kaybolan Uçar'ı bir daha görmedim" dedi. Bunun üzerine Tanju Çavuş da gözaltına alındı. Zanlıların kayıp müteahhidin öldürülmüş olabileceğini öne sürüp birbirlerini suçladıkları iddia edildi. Altan, Yamaç ve uzman çavuş Tanju Çavuş ise 21 Mayıs'ta "tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklandı.
Haberin fotoğrafları