kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okul servislerinde uyuşturucu alarmı

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Danışmanı, Meclis Komisyonu'nda okul servislerinde uyuşturucu satılabileceği tehlikesine dikkat çekti..
Meclis Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nda okul çevresi ve öğrenci servisleri masaya yatırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Danışmanı Ruhi Kılıç, milletvekillerine 'uyuşturucunun öğrenci servislerinde satılabileceği' tespitini aktardı. Bu sözlere CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, "Ne gibi önlemler alınıyor" sorusunu yöneltti. Kılıç, servis şoförlerinin profillerinin çıkarıldığını ve ailelerin uyarıldığını söyledi. CHP'li Arıtman, SABAH'a, bakanlık temsilcisinin verdiği bilgilerde özel okul servislerinde uyuşturucu pazarlanabileceği vurgusu yapıldığını söyledi. Arıtman, "Bu nedenle, servis şoförleri hakkında özel denetim yapılıyor. Aileler uyarılıyor" dedi.

ESNAFA TEHDİT
Polislerin, okul çevresini düzenli kontrol altında tuttuğuna dikkat çeken Ruhi Kılıç, uyuşturucu tacirlerinin kollarının nerelere kadar uzandığına da çarpıcı bir örnek verdi. Kılıç, "Uyuşturucu satıcıları, okul çevresindeki esnafı, 'Bizi ihbar ederseniz, biz de sizin çocuklarınızı uyuşturucu müptelası yaparız' diye tehdit ediyor" dedi. Öte yandan, AB'de 4 yılda bir yapılan ESPAD "Alkol ve Diğer Madde Kullanımına Yönelik Avrupa Okul Araştırması" AMATEM tarafından "Türkiye koşullarına" uyarlanmasına karşın Milli Eğitim Bakanlığı'ndan vize alamadı. Bakanlığın gerekçesi anketin "uyuşturucuyu özendireceği, cinsel içerikli sorular olduğu, merak uyandıracağı" şeklinde özetlendi.