kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Danıştay, Başkanını seçemedi

Yeni Haber
Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun 13 Mayıs günü yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından bugün yapılan Danıştay Başkanlık seçimlerinden sonuç alınamadı

Danıştay Büyük Genel Kurulu bugün 5 tur yaptı. Son turda adaylardan en yüksek oyu Danıştay'a yapılan saldırı sonucu yaralanan Mustafa Birden aldı. 5. tur sonuçları şöyle:

"Mustafa Birden 27, Gürsoy Gönenç 26, boş 22, geçersiz 5"

Danıştay Genel Kurulu'nda yapılacak olan seçimlerde 4 aday yarışıyor. Danıştay 4. Daire Başkanlığı görevini yürütürken, 2 Mayıs 2006'da Danıştay Başkanlığı'na seçilen Çörtoğlu'nın yerine aday olan isimler şöyle:

"Danıştay 1. Dairesi Başkanı Yılmaz Çimen, 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, 3. Daire Başkanı Gürsoy Gönenç, 7. Daire Başkanı Turgut Candan"

87 üyeli genel kurulda yapılacak seçimlerde başkan seçilebilmek için salt çoğunluğun (en az 44 üyenin) oyunu almak gerekiyor. Gizli oyla gerçekleştirilecek seçimlerde ilk üç oylamada sonuç alınamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday arasında dördüncü tur oylama yapılacak. Bu turdan da sonuç alınmazsa seçim yeniden aday gösterilerek tekrarlanacak. Danıştay'ın yeni başkanı yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl süreyle görev yapacak. Seçimlere yarın devam edilecek.