kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis'te "sigara yasaklı" ilk gün

Yeni Haber
Sigara yasağının uygulandığı Meclis'te ilk gün sorunsuz yaşandı. Milletvekilleri ilk gün sigara yasağına uyarken, tiryaki milletvekilleri arasında "sigara nasıl bırakılır" sohbeti yapıldı. Sigara, Meclis Genel Kurulu'ndaki gensorunun bile önüne geçti.

CHP, MHP, DTP, DSP ve bağımsız milletvekillerinin ağırlıklı olduğu muhalefet kulisinde ise bugün yoğun biçimde sigara sohbeti yapıldı. Milletvekilleri kendi aralarında "Sigara nasıl bırakılır" yöntemlerini tartıştılar, birbirlerine öneride bulundular.

Meclis'in renkli isimlerinden ve sigara tiryakililiğiyle tanınan MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı sigara yasağına uyan isimlerden. Sigarasını sık sık Meclis Bahçesi'ne çıkarak içen Bölükbaşı kendisine "Sen de sigarayı bırakabilirsin" önerilerine pek olumlu bakmıyor ve, "Ben sigarayı bırakacak bir iddiada bulunmam. Yasağa uyarım, çıkar dışarıda sigaramı içerim" karşılığını veriyor.

MUHALEFET KULİSİNDE SİGARA MUHABBETİ


Günde iki paket sigara içen, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, sigarayı nasıl bıraktığını milletvekili arkadaşlarına anlatırken, bırakma yönteminden de bahsetti. Bal, 39 gün önce, "Bio-rezonans, Doğal Tedavi" yöntemiyle nasıl sigarayı bıraktığını anlatırken, CHP'li İlhan Kesici'ye de önerdiğini anlattı. O sırada kulise gelen CHP'li Kesici, "Faruk Beyin önerdiği yöntemi uyguladım 15 gün oldu sigarı bırakalı" dedi.

Milletvekillerinin birbirlerine "Sigara nasıl bırakılır" önerilerine Bölükbaşı, "Herkesin sigara bırakmasına saygı duyarım. Yasağa da saygı duyarım. Ama benim sigarayı bırakma niyetim yok. Bu konuda öneri de almam. Bırakanlar da yakında başlar" diye cevap verdi.

Bal, ise en kısa zamanda Bölükbaşı'nın sigarayı bırakacağı iddiasında bulundu.

MHP'li Meclis Başkanvekili Meral Akşener de sık sık bahçeye çıkarak sigara içenler arasındaydı, Şener, "Zorunlu azaltma oldu" diyerek yasaktan dolayı sitem eden milletvekili oldu.

CEZA KESMEM UYARIRIM

Meclis yönetmeliğine göre, sigara yasağına uymayan milletvekillerine ceza kesmekle görevlendirilen idare amirlerinin işlerini yapıp yapmayacakları da merak konusu.

DTP'li İdare Amiri Sırrı Sakık, milletvekili arkadaşlarından umutlu. Sakık, "Ceza kesmemize bile gerek kalmayacaktır. Ben umutluyum. Ceza kesmem ama uyarırım" diyor.

(ANKA)