kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim - DTP milletvekili Sırrı Sakık

Terim: Vekil çok, ben tekim Sakık: O vekilleri halk seçti

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, maaşını eleştiren vekillere, "Onlardan 550 tane, benden 1 tane var" deyince polemik başladı. DTP'li Sırrı Sakık, "Fatih Bey, vekilleri halk seçti. Seni kim seçti?" dedi..
Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Milli Takım'ın Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşı yine polemik konusu oldu. Terim, maaşını eleştiren milletvekillerine "Onlardan 550 tane, benden 1 tane var" diyerek gönderme yaptı. Terim'e yanıt, DTP'li Sırrı Sakık'dan geldi: Başbakan, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı da 1 tane. Terim'in bir ayda aldığı maaşı bir yılda alıyorlar.

'ABESLE İŞTİGAL'
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun, 135 bin 595 YTL olarak açıkladığı Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşı yine gündeme damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den 8.5, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan 15 kat, bir asgari ücretliden de 311 kat daha fazla maaş alan Terim, önceki gün maaşını eleştiren milletvekillerine tepki gösterdi. Terim, katıldığı bir televizyon programında "Bazılarını tenzih ediyorum ama onlardan 550 tane var benden bir tane. Paramı ben belirlemedim" dedi. Terim, şöyle devam etti: "Federasyon özerk ve kazandığı paradan maaş dağıtıyor. Ben devletten maaş almıyorum ama o alıyor. Benim Ankara'da milletvekili evim yok, kendi evim var" Terim'in bu sözleri, maaş konusunu Meclis gündemine taşıyan DTP Muş milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık'ı kızdırdı. Sakık, SABAH'a, milletvekillerinin halkın oyu ile göreve geldiğini, böyle bir kıyaslamanın yanlış olduğunu söyledi. Sakık, Terim'in kendilerine ahlak dersi veremeyeceğini belirterek şunları söyledi: "Maaşını devletten almıyor da nereden alıyor. Federasyon başka devletin mi? Teknik direktörlerin nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz. Maaş konusunu ülkedeki gelir eşitsizliğine dikkat çekmek için gündeme getirdik. Yoksa sorunumuz Terim değil. Biz s i s t e m i eleştiriyoruz. Bir tane olduğunu söylüyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı da bir tane. Onların kaç katı maaş alıyor."

KOLTUK KAVGASI
Terim ile Sakık daha önce de Galatasaray-F.Bahçe derbisinde yaşanan 'koltuk polemiği' ile karşı karşıya gelmişti. Sakık, protokol sırasında Terim'e ayrılan koltuğa oturunca Terim sinirlenerek stadı terk etmişti. Sakık, "O koltuğun Terim'e ayrıldığını bilmiyordum. Bana ikinci sıra gösterilince, (DTP'li olduğum için mi bana ikinci sırada yer ayırdınız?) diye kızıp ön koltuğa oturmuştum" dedi. AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve CHP Adana milletvekili Tacidar Seyhan, Terim'in sözlerine tepki gösterdi. Elitaş, "O tecrübeli olabilir. Ancak, unutmasın ki vekillerin her biri de kendi alanlarında uzman" dedi. Seyhan ise "Milletvekilleriyle diğer görevde çalışanlar arasında mukayeseye giderseniz tartışma bitmez" dedi.