kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tadarak kontrol ancak ABD filmlerinde olur

Hülya KARABAĞLI
Meclis Komisyonu'na bilgi veren Jandarma Narkotik Şube Müdürü Binbaşı Alacakurt: Sivil kıyafet de giyseniz, sizi kokunuzdan anlarlar..
Meclis Uyuşturucu Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Şube Müdürü Binbaşı Erkan Alacakurt, beyaz zehir tacirleri ile mücadelenin hiç de kolay olmadığını örneklerle anlattı:

* HEMEN ANLIYORLAR: Yörenin aracını kullanıyorsunuz. Kıyafetini giyiyorsunuz. Bir köye dışardan biri gittiğinde kokusundan dahi anlıyorlar. Köydeki insanlar arabanın tozundan jandarmanın geldiğini anlıyor:

* AMERİKAN FİLMLERİ: Ele geçen maddenin uyuşturucu olup olmadığını anlamak için test kitleri kullanıyoruz. Personelin uyuşturucu maddeyi tatması suretiyle tespit etmesi sadece Amerikan filmlerindeki örnekten ibaret. Öyle bir şey söz konusu değil.

* SUSMA HAKKI KULLANIYOR: Kanunlar gerekli hakkı vermiş. Avukatını istiyor ve susma hakkını kullanıyor.

* DEDİKODU YAYIYORLAR: Suç örgütleri kurumları yıpratabilmek adına birçok şeyi yapıyorlar, 'Senden önceki geldi İstanbul'a apartmanla döndü', 'Senden önceki geldi şöyle yaptı' gibi girişimleri oluyor.

* KENEVİR DİŞİ Mİ?: Komisyon'da uyuşturucu madde üretiminde kullanılan kenevirin 'dişi' mi 'erkek' mi olduğu da tartışıldı. Alacakurt "Hem erkek hem de dişi hintkenevirinde belirli oranlarda etken madde mevcut, ama tabii ki dişi kenevirde etken madde daha yüksek. İşi bilenler erkeği dişiden ayırıyor" dedi.