kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kılıç, türban yasasının iptalini üyelere danışarak gündeme alacak

Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, üniversitelere başörtüsü takılmasını serbest hale getiren anayasa değişikliğinin iptali yönünde açılan davayı, mahkeme üyelerine danıştıktan sonra gündeme alacağını açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakan anayasa değişikliğinin iptali istemiyle açılan davanın ne zaman gündeme alınacağının sorulması üzerine "Arkadaşlarımın düşüncelerini alıp gündeme öyle koyacağım" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Anayasa Mahkemesi raportörü Doç. Dr. Osman Can, anayasa değişikliğine ilişkin raporu Kılıç'a sunmuştu.

"LAİKLİĞİMİZ DAVADAN GÜÇLENEREK ÇIKACAK"

Öte yandan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, ''Çıkacak karar ne olursa olsun göreceksiniz, hem demokrasimiz hem laikliğimiz hem de hukukumuz bu süreçten çok daha güçlenmiş olarak çıkacak'' dedi. Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, bugünkü köşe yazısında Anayasa Mahkemesi Başkanı'yla yaptığı bir görüşmeyi aktardı. Görüşme 16 Mayıs Cuma günü Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can'ın türban davasıyla ilgili raporunu sunmasından 2 saat önce gerçekleşti. Can, üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren Anayasa değişikliğine ilişkin davanın reddi yönünde görüş bildirmişti.Görüşmeye ilişkin detayları, Haşim Kılıç'a söz verdiği için yazmadığını belirten Eyüp Can, fakat konuşma sırasında Haşim Kılıç'ın tam 3 kez tekrar ettiği bir cümleyi, tarihe not düşmek adına kayda geçirdiğini belirtti. Eyüp Can'ın aktardığına göre, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç şu ifadeleri kullandı: "İnanın çıkacak karar ne olursa olsun, göreceksiniz hem demokrasimiz hem laikliğimiz hem de hukukumuz, bu süreçten çok daha güçlenmiş olarak çıkacak. Ve yine inanın bu söylediğim, temenni değil"

AJANSLAR