kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

500 piknikçiyi kene ısırdı, tim kuruldu

Sevdican GÜNEŞ Erdoğan YAPIK / SABAH
Piknik alanları hafta sonu dolup taşarken, tam 500 kişi kene ısırığı şikâyetiyle hastanelere koştu. Doktorlar, "İstanbul kenesi öldürmez" dedi..
Hafta sonu havanın güzel olmasını fırsat bilip, yeşil alanlarda piknik keyfi yapan İstanbullular, evlerine döndüklerinde kene paniği yaşadı. Üzerlerinde kene ile hastaneye koşan yaklaşık 500 çocuk ve yetişkin, Haseki, Okmeydanı ve Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma hastanelerindeki sağlık personelinden yardım aldı. Her pazartesi İstanbul'da kene ısırığı müracaatlarının artık rutin hale geldiğini belirten hastane yetkilileri, İstanbul'daki kenelerin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yol açan "Hyalomma" cinsi kene olmadığını söyledi. Yetkililer, ölümcül kenenin daha çok Tokat, Yozgat ve Çankırı'da görüldüğüne dikkat çekip, İstanbullulara panik yaşamamalarını önerdi.

'CIMBIZLA ÇIKARIN'
Piknik dönüşü vücudunda kene gören vatandaşların sigara veya kibritle keneleri yakma girişiminin halk arasında yaygın olduğuna dikkat çeken Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sercan Ulusoy, "Vücuda yapışık kene görüldüğünde, eldivenle ve bir cımbızla vücuda yapışık ağız kısmından tutulup, yavaşça sağa - sola sallanarak bir vida gibi çıkartılmalı veya bir sağlık kurumuna başvurulmalı" dedi.