kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Annesini dolandıran kadına 31 yıl istendi

Nazan ERDEM SABAH
Sahte kimlik düzenleyip, "Sana verecek param yok" diyen annesinin bankadaki 36 bin dolarını çekip evini satan kadına, 31 yıl hapis istendi..
Hollanda'da yaşayan annesinin kimlik bilgileri ile sahte nüfus cüzdanı ve pasaport çıkararak, bankadaki 36 bin dolarını çektiği ve evini sattığı ileri sürülen bir çocuk annesi Habibe Çaparoğlu (24) tutuklandı. İddiaya göre Şükran Aydoğan Çelik'in gayriresmi ilişkisinden olan ve Adana'da yaşayan kızı Habibe Çaparoğlu, annesi evlenip Hollanda'ya gidince anneannesinin yanında kalmaya başladı. Genç kız 2006'ta evlenip, annesine ait eve yerleşti. Ancak maddi açıdan zor duruma düşen kadın, annesinden yardım istedi. Annesi talebini reddedince onun kimlik bilgilerini kullanıp, yeni bir nüfus cüzdanı ve pasaport çıkardı. Habibe Çaparoğlu daha sonra annesinin evini 35 bin YTL'ye sattı; bankadaki 36 bin dolarını çekti. Haberi duyan anne Şükran Çelik, kızından şikâyetçi oldu.

'BENİM KIZIM YOK'
Suçlamaları kabul eden Habibe Çaparoğlu "Eşimden boşanıyordum. Annemden yardım istedim. Kabul etmeyip 'Benim kızım da yok annem de... Size vereceğim param da yok' dedi. İlgisizliğinden dolayı şuurumu kaybettim. Evin satışından aldığım parayı harcadım. Bankadan aldığım parayı takside unuttum. Pişmanım" dedi. Çaparoğlu hakkında "Zincirleme sahte belge düzenlemek, zincirleme nitelikli dolandırıcılık" suçundan 31 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Haberin fotoğrafları