kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kuran'a nişan alan asker için özür diledi

Amerikalı keskin bir nişancının Kuran'a ateş ederek talim yapması Irak'ta infiale yol açtı. Aşiret liderleri ile buluşan ABD'li komutan, "Lütfen beni ve askerlerimi bağışlayın" dedi..
ABD, Kuran'ı hedef tahtası olarak kullanan askerinden dolayı Irak'tan özür diledi. Başkent Bağdat'ın kenar semtlerinden Razvaniya'da Şii ve Sünni aşiret yetkilileriyle bir araya gelen ABD'nin Bağdat'taki güçlerinin komutanı General Jeffrey Hammond, ismi açıklanmayan bir keskin nişancının 9 Mayıs'ta yaptığı bu davranışın kabul edilemez olduğunu belirtti. "Buraya, affınızı istemeye geldim. Lütfen beni ve askerlerimi bağışlayın" dedi. Bir başka komutan ise, öpüp alnına götürdüğü bir Kuran'ı aşiret liderlerine hediye olarak verdi.

IRAK POLİSİ FARKETTİ
Toplantıda konuşan Sünni Arap liderlerden Şeyh Hamadi el Qırtani ise, Kuran'a kurşun sıkmanın sadece Iraklılara değil bütün İslam dünyasına yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. Irak'taki Müslüman Alimler Birliği de olayı kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Irak anayasasının kaynağı Kuran'a yapılan davranış için, "Allah'ın kutsal kitabına yönelik bu saldırıyı ve bu saldırı karşısında sessiz kalan bütün kesimleri nefretle kınıyoruz" denildi. Bağdat'ta meydana gelen skandal olay, Iraklı bir polisin kurşunlanmış Kuran'ı bulması ile ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları