kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Longtable'da farklı martini çeşitleri var.

Yazın eğlence mekânları

AKARETLER'E YENİ MEKÂNLAR
Bu yaza damgasını vuracak yerlerden biri de kuşkusuz Akaretler projesi olacak. W Hotel'in içinde Spice Market zaten açılır açılmaz en gözde mekânlardan biri olmayı başardı. Bunun dışında Akaretler'de Çapa Marka'nın mekânı It's a Joke'un express'i açılacak. Ufak bir yer olan It's a Joke Express, daha çok paket servis olarak çalışacakmış. Servis paketi kutularını ise Biricik Suden tasarlıyormuş... W Akaretler projesi kapsamında açılan mekânlar bunlarla da sınırlı değil. Çok yakın bir zamanda Konyalı 1897 ve Suadiye'den de aşina olduğumuz İtalyan restoranı Pastarito da burada birer şube açacak.

NOBU GELİYOR
15 Haziran'da Four Seasons Bosphorus da, Beşiktaş'ta deniz kenarında kapılarını açacak. Restoranın bir de 80 kişilik Seasons adında gurme restoranı var. Dünyaca ünlü Nobu da bu yıl içinde İstanbul'da bir şube açacak. Robert De Niro'nun da ortağı olduğu restoran Swiss Hotel içinde yer alacak. Ama Nobu'nun açılması yaz sonunu bulacak gibi gözüküyor.


BEBEK HATTI CANLANIYOR
Bebek, her yaz olduğu gibi bu yaz da İstanbul'un gözbebeği olmaya devam ediyor. Lucca, Mid Point derken son olarak Bebek de The House Cafe'sine kavuştu. Ayrıca semtte bu yaz içinde Kırıntı ve Kitchenette de açılacak. Yalnız ufak bir hatırlatma yapmadan geçmeyelim; Bebek'te açılacak Kitchenette, skalayı biraz daha yukarı çekecek ve diğer şubelerden daha şık ve üst sınıf bir restoran olarak hizmet verecek. Yine Bebek'te Starbucks'ın hemen yanında Belçika restoranı olan Le Pain Quotidien de açılıyor. Ekmekleriyle ünlü bu lokantada her masada ezme çikolata püreleri duruyor. Özellikle pazar kahvaltıları için bu Belçika fırını oldukça popüler olacak gibi gözüküyor.

HOKUS POKUS
Bu yazın popüler mekânlarından biri de Cezayir'den tanıdığımız Dilara Erbay'ın, 360'ın şefi ve ortağı ile açtığı Abracadabra olacak. Kuruçeşme'de Garga'nın olduğu dört katlı tarihi binada her katta sizi farklı bir konsept karşılıyor. En üst katı özellikle pazar kahvaltıları için ideal. Sofa Hotel'in içindeki Tuus restoran ise bu yıl veda eden mekânlar arasında. Onun yerine Çapa Marka Longtable'ı açtı. 17'şer metrelik iki uzun barı olan masa, insanların sosyalleşmesi için düşünülmüş. Klasik Çapa mekânlarından oldukça farklı konsepte sahip mekân, özellikle martini çeşitleriyle dikkat çekiyor. Carpaccio barıyla da iddialı olan restoranda safranlı ve cheesecake'li martini gibi değişik tatlar var.
Haberin fotoğrafları