kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Alfa Romeo Maksi Yat, 2003'ten bu yana tam 117 kez start aldı ve sayısız regatta kazandı.

Dev yata dev kadro

TURGAY NOYAN
TURGAY NOYAN
Dünyanın en ünlü iki yelken takımı Alfa Romeo ile Alinghi güçbirliği yaptıklarını açıkladı. Neville Crighton'un skipper'lığını yaptığı Alfa Romeo adlı maksi yatı, bu sezon katılacağı tüm yarışlarda kadrosunu, America's Cup Şampiyonu Alinghi takımının usta yelkencileri ile takviye edecek..
30 metrelik boyu ve girdiği her yarışta aldığı birinciliklerle zirveden inmeyen Alfa Romeo yatı ve ekibinin bileğini bükmek artık eskisinden de zor olacak. Çünkü yatın sahibi ve kaptanı Neville Crighton, kadrosunu America's Cup şampiyonu Alinghi takımının elemanları ile takviye ediyor. Alinghi, son America's Cup'ı kazandıktan sonra sponsoru UBS'in yeni yarış kuralları koymaya kalkması, diğer takımları kızdırmış ve iş mahkemeye düşmüştü. Bu işbirliği, şampiyon Alinghi yelkencilerinin formda kalmalarına da katkı sağlayacak. İki takım arasında yapılan anlaşma 30 Nisan'da, Portofino yakınlarındaki Santa Margarita'da, dünya basınına açık bir basın toplantısıyla duyuruldu. Pirelli yarışı öncesi düzenlenen toplantıya Alinghi adına Stratejist ve Takım Lideri Brad Butterworth ile Alfa Romeo kaptanı Neville Cirghton katıldı.

24 KİŞİLİK EKİP
Açıklamalara göre Alfa Romeo ekibinde son iki America's Cup galibi Alinghi'den 15 eleman görev yapacak. Takımda dönüşümlü olarak yer alacak Alinghi elemanları, Alfa Romeo'nun yapacağı antrenmanlara da katılacak. Basın toplantısında ilk sözü Alfa Romeo Maxi yatının sahibi ve skipper'ı Neville Crighton aldı. Bu yatla 2003'ten bu yana tam 117 kez start alan ve sayısız regatta kazanan, dünyanın en ünlü yelkencilerinden Neville, bu birleşmenin artılarıyla teknesinde yapılan değişiklikleri anlattı, bilgiler verdi. Kaptanın açıklamasına göre Alfa Romeo Maxi'nin boyu 60 cm uzatılmış. Yatın hafifletilmesi için ağırlık yapan parçalar çıkarılıp, yerlerine daha hafif olanlar yerleştirilmiş. Bu kadar da değil. Tüm hidrolik donanım tamamen yenilendiği gibi, çok büyük farklılıklar göstermese de yelkenli, yeni maksi yat regülasyonlarına göre revize edilmiş. Bu arada Alfa Romeo biraz daha küçük boy ikinci bir tekneyle daha denizlerde yelken gezdirmeye başlıyor. Firmanın yeni yatı, 69 feet uzunluğunda ve yeni geliştirilen bir mini maksi yat olacak. Henüz ismi belli olmayan yat, ilk sınavını Team Ericsson idaresinde Rolex Capri Sailing Week'te verecek. Sonraki yarışlarda da Saint Tropez Giraglia Rolex Cup'tan itibaren Alfa Romeo takımının ikinci yatı olarak 17 kişilik bir ekiple yarışacak. Neville'den sonra söz alan Alinghi takımından B. Butterworth ise "Neville ile beraber, bu kadar büyük, yüksek performanslı ve süratli bir tekne ile yarış deneyimini yaşama fırsatını yakalamış olmak bizler için çok önemli. Takımımız bu sayede hem antrenmanlarına devam etmiş olacak hem de yarış psikolojisinden uzaklaşmayacak," derken bu beraberliğin America's Cup'ın durumu belli olana kadar süreceğini ima etti. Alinghi Takım Lideri Brad Butterworth yeni oluşumda, stratejist olarak görev yapacak.
Haberin fotoğrafları