kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hayranları, Metalica'nın İstanbul'daki üçüncü konserinde grubun yeni basçısıyla ilk kez buluşacak.

Yaz 2008'e hoşgeldiniz

Kaya GENÇ
Yoğun bir politik gündem, çevre sorunları, yeni açılan mekânlar, felaketler, kutlamalar derken bahar mevsimi de artık geride kalıyor... Önümüz yaz ve belli ki konserler, filmler, yeni kitaplar, sergiler ve mekânlarla bu yaz çok eğlenceli geçecek..
MÜZİK DOLU YAZ AKŞAMLARI
MARK KNOPFLER: 13 HAZİRAN

Swing ve blues müziğin en önemli temsilcilerinden olan usta gitarist ve vokalist Mark Knopfler, tek gecelik performans için İstanbul'da. Gerek grubu ile yaptığı çalışmalar, gerek film müzikleri, gerekse 1996 yılında başladığı solo kariyerinde büyük başarılara imza atan Mark Knopfler, 13 Haziran akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena'da sahne alacak. Bilet fiyatları 100 ile 300 YTL arasında olacak.

LENNY KRAVITZ: 30 TEMMUZ
Turkcell Kuruçeşme Arena, dört yıl üst üste "En iyi erkek rock vokal performansı" dalında Grammy kazanan ve dünya çapında 20 milyon albüm satışına ulaşan Lenny Kravitz'i de 30 Temmuz'da ağırlayacak. Kravitz, son albümünün turnesi çerçevesinde 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul'da olacak. Bilet fiyatları 100-300 YTL arasında değişiyor.

METALLICA: 27 TEMMUZ
İnönü Stadı'nda 1993 yılında verdiği ilk konserle 48 bin, Ali Sami Yen Stadyumu'nda 1999 yılında verdiği ikinci konserle 46 bin 350 kişiyle buluşan Metallica, Türkiye'deki üçüncü stadyum konserini 27 Temmuz Pazar günü yine Ali Sami Yen Stadyumu'nda verecek. Bilet fiyatları 50 ile 350 YTL arasında değişiyor.

BJÖRK: 3 AĞUSTOS
İzlandalı müzisyen, şarkıcı ve sinema oyuncusu Björk, farklı tarzı ve sahne performansı ile 3 Ağustos akşamı parçalarını İstanbul Boğazı'na karşı seslendirecek. 12 kez Grammy'ye aday gösterilen, dünyada 15 milyondan fazla albüm satan Björk, 11 yaşında piyano çalmaya başladı. Daha o yaşta ilk albüm teklifini alan sanatçı, albümlerinde pop, alternatif rock, caz, elektronik, folk ve klasik müziği birlikte kullandı. Konserin bilet fiyatları: 90-300 YTL.

SÜRPRİZ MÜZİSYENLER
GOGOL BORDELLO VE ROISIN MURPHY: 21 HAZİRAN
Efes Pilsen One Love Festival bu yıl; sahne performansıyla dinleyicileri şaşırtan Gogol Bordello ve dans müzik arenasının en sağlam isimlerinden, değişik giyim tarzı ve sanatsal bakış açısıyla ikon muamelesi gören Moloko'nun solisti Roisin Murphy'i ağırlıyor. 21 Haziran'da santralistanbul'da düzenlenen konserin biletleri öğrenci 20, tam 30 YTL.

TRAVIS: 27 HAZİRAN
İskoçya'nın dünyaya armağanı, İngiliz rock müzik tarihinde hafife alınmayacak yepyeni bir yol açan ve bugüne kadar beş stüdyo albümüyle, İngiltere'nin en prestijli müzik ödülü olan Brit Awards'da iki kere "En İyi Grup" ve bir kere de "En İyi Albüm" ödüllerini kazanan Travis, 27 Haziran akşamı İstanbul Parkorman'a geliyor. Bilet fiyatı 65 YTL.

HERBIE HANCOCK: 2-3 TEMMUZ
İstanbul Caz Festivali'nin programı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ancak kulağımıza çalınan birkaç ismi söylemeden geçmeyelim... Festival bu yıl müzik tarihine yön veren caz ikonu Herbie Hancock'u iki özel konserle ağırlıyor. Herbie Hancock, geçtiğimiz yıl "En İyi Albüm" dalında Grammy ödülü kazandığı, Joni Mitchell şarkılarını yorumladığı River-The Joni Letters projesi ile 2 Temmuz Çarşamba gecesi Açık Hava Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor. Herbie Hancock, 3 Temmuz Perşembe akşamı ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda trio formatında bir konser verecek.

GELMEYENLER!
Bu yaz pek çok festival iptal edildi, yapılması planlanan konserlerin çoğu da bu yüzden gerçekleşmeyecek. Belki White Stripes, Vampire Weekend veya Coldplay İstanbul'a gelir diye hayal kuranlar maalesef başka baharı beklemek zorunda. Bir ara gelecekmiş gibi olan ve hatta bunu web sitesinde duyuran Leonard Cohen'in gelmeyecek oluşu ise bu yazın en üzücü haberi oldu.
Haberin fotoğrafları