kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
The Incredible Hulk'un başrolünde Edward Norton var.

Hollywood'dan görkemli prodüksiyonlar

THE INCREDIBLE HULK: 13 HAZİRAN
Bu yazın en merakla beklenen filmlerinin başında Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth ve William Hurt gibi bir oyuncu kadrosunu ve Hollywood'un en son görsel efekt numaralarını bir araya getiren The Incredible Hulk var. Louis Leterrier'ın yönettiği film, 13 Haziran'da gösterime giriyor. Filmde bilim adamı Bruce, öfkesinin panzehirini bulabilmek için dünyanın her yerini taramaktadır, ancak ondaki olağanüstü güçlerden yararlanmak isteyen savaş yanlıları peşini bırakmaz...

THE SPEED RACER: 20 HAZİRAN
Matrix'in yaratıcısı Larry ve Andy Wachowski kardeşler bu yazın en hızlı Hollywood filmini sunar... Emile Hirsch, Christina Ricci, Lost dizisinin Jack'i Matthew Fox ve deneyimli oyuncu Susan Sarandon'ın başrollerinde olduğu Hızlı Yarışçı (Speed Racer), 20 Haziran'da gösterime girecek filmde pistlerin hız canavarı Speed Racer'ın maceraları var. Bir yarış arabasının içinde doğan Speed, saldırgan, içgüdüleriyle hareket eden, en önemlisi de korkusuz biri. Tek gerçek rakibi, idol olarak gördüğü ağabeyi. Speed, efsanevi bir yarışçı olan ağabeyi Rex Racer'ın bir yarış sırasında ölümünün ardından kalan boşluğu doldurmak ister.

NARNIA GÜNLÜKLERİ: PRENS KASPİYAN: 11 TEMMUZ
C.S. Lewis'in ünlü fantastik serisi Chronicles of Narnia'nın ikinci bölümü, bu yaz özellikle çocukları mutlu edecek. Andrew Adamson'ın yönettiği, William Moseley, Georgie Henley, Skandar Keynes ve Anna Popplewell'in başrollerinde olduğu Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian), 11 Temmuz'da gösterimde. Narnia'nın büyülü dünyasında zaman, gerçek dünyadakinden daha hızlı akar. Bu yüzden İngiltere'deki tren istasyonundan hareket eden Pevensey kardeşler, kendilerini bir sonraki durak olan Büyücü Kral Mirax'ın hüküm sürdüğü adada bulurlar. Narnia'nın eski güzel günlerini geri getirebilmek için adanın genç prensi Caspian ve güçlü Aslan'la ittifak yapar ve olaylar gelişir.

KARA ŞÖVALYE: 25 TEMMUZ
Memento'nun yaratıcısı Christopher Nolan Batman serisini devraldığından beri yarasa adamın serüvenleri yeniden güzelleşti ve eleştirmenler de seyirciler de yeni filmlerden çok memnun. Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart ve Maggie Gyllenhaal'ın heyecan verici bir oyuncu kadrosu oluşturduğu Kara Şövalye (The Dark Knight), 25 Temmuz'da gösterimde. Geçen bölümün sonunda Gary Oldman'ı elinde Joker kartıyla bırakmış, yeni bölümde bu eski kötü kahramanın geri döneceğini haber almıştık. Geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz Heath Ledger'ın rol aldığı son film olan Kara Şövalye'de Batman, teğmen Jim Gordon ve bölge savcısı Harvey Dent'in yardımlarıyla, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulur...

BAĞIMSIZ SÜRPRİZLER
BİR TUĞRA KAFTANCIOĞLU FİLMİ: 6 HAZİRAN
Türk sineması bu yaz izleyicilere keşfedilmeyi bekleyen iki film sunuyor. "Hassas seyirciler rahatsız olabilir... Sert ve cinsiyetçi içerik" uyarısıyla 6 Haziran'da gösterime girecek Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi'nin yönetmenleri Emre Akay ve Hasan Yalaz. Perihan Mağden "Dün gece, evimde, VCD'den Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi'ni izledim ve ne kadar uzun zamandır ilk defa 'bir şeyi' hakikaten beğenmiş, etkilenmiş olmanın coşkusuyla yazıyorum bu satırları," diyerek filmi övgülere boğmuştu. İlk defa sinemalarda gösterime giren Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi'nde kötü niyetli bir yönetmen, oyuncusundan istediği verimi alabilmek için akıl almaz yöntemlere başvurarak ortaya kara mizah ile gerilim arasında gidip gelen, gerçek ve kurgu arasıdaki sınırı bulandıran, sadist ve cinsiyetçi bir film çıkarır.

GİTMEK: YAZ SONU
Belgesel yönetmeni Hüseyin Karabey, ilk uzun metrajlı filmi Gitmek'le Robert de Niro'nun New York'ta düzenlediği TriBeCa'da en iyi yönetmen ödülünü aldı. Karabey, yaşanan gerçek bir aşk öyküsünü filmleştirmiş ve bu aşk öyküsünün biri Kürt diğeri Türk iki gerçek kahramanına rol vermiş. Yaz sonunda gösterime girecek yapım, sinema meraklılarının ilgisini bekliyor.
Haberin fotoğrafları