kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Ekşili taze fasulye
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ve uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağla hafif kavurun. Fasulyeleri, sarmısağı ve küp küp doğranmış domatesi soğana ekleyip, karıştırın. Tuzu, şekeri, salçayı, 1 kahve fincanı suyu da ilave edip, tekrar karıştırın. En üste bütün olarak biberi koyup, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 40 dakika pişirin. Daha sonra limon suyunu döküp, maydanoz serpin ve soğuk olarak servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 1 kg. taze fasulye
* 500 gr. domates (kabukları soyulup, küp küp doğranmış)
* 2 adet soğan
* 3 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 limonun suyu
* 1 adet sivri biber
* 4 diş sarmısak
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1/2 demet maydanoz
* Tuz