kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ceza Doa

Kendini şarkıcı sananlara laf atıyorum

İLİŞKİLİ HABERLER
Kendini şarkıcı sananlara laf atıyorum
* 'Müziğin Doası' şarkınızda 'Ceza'yla aklınızı almaya geldik', 'Yetenek gerek, sizde yokmuş' gibi sözler var. Gerçekten aklımızı aldınız mı? Bahsettiğiniz yeteneksizler kim?
(Gülüyor) Youtube'da bana 'aklımızı aldın' diye bir sürü mesaj geliyor. Günümüzde müzik çok iyi yerlere geliyor ama aynı zamanda da bir köşede ne yaptıkları hakkında hiçbir fikri olmayan, taklit müzik yapan playback söyleyen ve kendisini şarkıcı sananlara laf atıyorum. At gözlüğüyle bakıyorlar. Müzik dediğin kendini geliştirmen gereken, uçsuz bucaksız bir mecradır.

* Mesela kim sizi rahatsız ediyor?
İsim vermeyeceğim, ama playback söyleyenler çok tuhafıma gidiyor. Geçenlerde bir TV programına konuk oldum. Kolaya o kadar alışmışlar ki, "CD'yi verin de takalım" diyorlar. "Ben canlı söyleyeceğim" diyorum, "Ne gereği var, playback yap!" diye bir de akıl veriyorlar. Şarkımda bile "Playback değil bu gerçek ses" diyorum. "Beni komik duruma mı düşüreceksiniz!"dedim de öyle ikna ettim. Şarkılarını canlı söylemek isteyenlere de tuhaf bakıyorlar. Bu konularla ilgili daha çok konuşacağım. Çok yeniyim, katetmem gereken çok yol var. O yüzden şarkı sözümde laf attım insanlara...

ASHER'LA DÜET HAYALİ
* Kimleri beğeniyorsunuz?
Polemiğe karışmak, reklam yaptı dedirtmemek için 'o kötüdür, bu değildir' demem. Ama Mor ve Ötesi'ni çok beğeniyorum. Şebnem Ferah, Özlem Tekin, MFÖ, Ceza, Pamela çok iyi. Kendi tarzımın dışında da İbrahim Tatlıses ve Özcan Deniz'i sayabilirim. Çok takip edemiyorum ama denk geldiğimde saygı duyup dinliyorum. Yeni çıkan Öykü ve Berk'i de beğeniyorum.

* Örnek aldığınız biri var mı? En büyük hayaliniz nedir?
Şebnem Ferah. Onun gibi olmak isterim. Yurtdışında da Amy Winehouse var. En büyük hayalim bir gün Asher'la düet yapmak.