kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Sadabat kayığı
Patlıcanları ortadan bölüp, 5 dakika limonlu kaynar suda haşlayarak süzün. Bir soğanı rendeleyip, sıvıyağla karıştırdıktan sonra, tepsiye yayın. Soğanların üzerine patlıcanları yerleştirip, bir kaşıkla içlerini çıkartın. Ciğeri robottan geçirin. Bir kabın içine ciğeri, çatalla iyice ezdiğiniz patlıcan içlerini, tuzu, kırmızıbiberi ve fıstığı karıştırın. Hazırladığınız bu harcı tepsideki patlıcanların ortasına doldurup, fırında 15 dakika pişirin. Bir soğanı piyazlık doğrayıp, kıyılmış maydanozla karıştırın. Fırından çıkarttığınız patlıcanların üzerine koyup servis yapın.

Malzemeler
*
200 gr. ciğer
* 4 adet patlıcan
* 2 adet soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1 kahve fincanı sıvıyağ 50 gr. dolma fıstığı
* Tuz
* Kırmızıbiber
* 1/2 limonun suyu