kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'teki yemekte ilk defa smokin giydi. Başbakan Erdoğan, yalnız ve smokinsiz katıldı. Kraliçe, 25 dakika boyunca yaklaşık 250 davetlinin elini sıktı.

'Atatürk de bizim Atamız'

Duygu GÜVENÇ ANKARA
Kraliçe II. Elizabeth, Atatürk'ten, Çanakkale'de ölenler için söylediği "Onlar da bizim evladımız" sözlerine atıfta bulunarak övgüyle söz etti..
Kraliçe II. Elizabeth, British Airways'den kiralanan uçakla eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ile Ankara'ya geldi. Kraliçe'yi havaalanında yoğun güvenlik önlemleri altında İngiltere'de eğitim gören Devlet Bakanı Mehmet Aydın karşıladı. Kraliçe'nin uçağı planlandığı gibi tam 16.30'da indi. II. Elizabeth'in isteği doğrultusunda Esenboğa'da sade bir karşılama töreni yapıldı, askeri tören düzenlenmedi. Kraliçe ilk olarak Mihmandar Bakan Aydın'ın elini sıkarak programına başladı. Karşılayanların, Kraliyet protokolüne uyarak, eldiven takan Kraliçe el uzatmadan tokalaşma için el uzatmadıkları gözlendi. Aydın'ın eşi Nihal Aydın, Kraliçe'ye beyaz bir demet çiçek verdi.

* Kraliçe onuruna verilen akşam yemeğinden kareler-GALERİ

* Kraliçe'nin taç giydiği günden bugüne çekilmiş en güzel fotoğrafları - GALERİ

DÜK'E AYRI ARAÇ

Şapkaları ile protokolde yer alan İngiliz sefiresi Caroline Baird ile Büyükelçi Alpogan'ın eşi Bernev Alpogan Kraliçe'yi reverans yaparak karşıladı. Aprona giren ve İngiliz bayrağı takılan Cumhurbaşkanlığına ait limuzin Mercedes araca binen Kraliçe'nin yanı sıra eşi Dük Philip için de bir araç tahsis edildi. Kraliçe'nin Ankara'da ilk durağı Anıtkabir oldu. Kraliçe daha sonra Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül tarafından resmi törenle ile karşılandı. Uzun süre güneş altında bekleyen Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki bazı askerlere komutanlarının parfüm sıktığı gözlendi. Kraliçe, 21 pare top atışının ardından resmi marşlarla karşılanırken, askerleri "Merhaba asker" diye selamladı.

KOLUNA HAFİFÇE DOKUNDU

Ana kapının açılmasının ardından Hayrünnisa Gül ve Dük Philip kapıdan çıkarken, Cumhurbaşkanı Gül büyük itinayla davrandığı Kraliçe'ye duracağı yeri göstermek için farkında olmadan koluna hafifçe dokundu. Dörtlü fotoğraf öncesinde eşler el sıkışırken Hayrünnisa Gül'ün reverans yapmaması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı eşiyle birlikte 25 dakika boyunca Kraliçe ve eşini ağırladı. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve eşi Dük onuruna Cumhurbaşkanı Gül ve eşinin verdiği resmi yemeğin sonunda dünyanın sayılı çocuk senfoni orkestralarından Doğuş bir konser verdi. Kraliçe'nin özellikle dinlemek istediği çocuk orkestrası 10-16 yaş grubundan 92 çocuktan oluşuyor.

Haberin fotoğrafları