kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GSM ŞİRKETİ BAYİSİ Türkoğlu çiftinin halen Kemalpaşa ilçesinde inşaat ve emlak işleri ile bir GSM şirketinin bayiliğini yaptığı öğrenildi.

GP'li başkan adayı insan kaçakçısı

Fatih ŞENDİL İZMİR - SABAH
2004 seçimlerinde Genç Parti'nin İzmir Kemalpaşa Belediye Başkan adayı olan Aydeniz Türkoğlu ile eşi, insan kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle yakalandı..
İzmir'in Seferihisar ilçesinde 35 gün önce Yunanistan'a geçmek isteyen bir grup mülteci jandarma tarafından yakalandı. İnsan tacirlerinin peşine düşen İzmir emniyeti, istihbarat çalışması sonucu bu kez başka bir grubun Didim'den Yunanistan'a geçirilmesi için hazırlık yapıldığını öğrenildi. Önceki gün Gaziemir'de 5 ayrı ekiple önlem alan polis, beklemeye başladı. Ekipler, bir süre sonra bulundukları yerden geçmek isteyen ve içinde Somali, Filistin ve Eritre uyruklu 10 mültecinin bulunduğu minibüsü durdurmak istedi. Ancak kaçmaya çalışan minibüs sürücüsü Mehmet Şeren önünü kesen polis aracına çarparak durabildi. Sürücü ile göçmenler gözaltına alındı. Sürücü Şeren'i sorgulayan polisler, şebekenin liderliğini, 2004 yerel seçimlerinde Genç Parti'den Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı olan Aydeniz Türkoğlu (32) ile eşi İbrahim Türkoğlu'nun yaptığını belirledi. Bunun üzerine Gaziemir, Narlıdere, Karşıyaka ilçeleri ile Eşrefpaşa'da eşzamanlı olarak yapılan operasyonlarda, Türkoğlu çifti ile adamları "Tahsin" kod adlı Yıldırım Cemali, Cihan Şahin, Fatih Akbalık ve Zeki Cüce gözaltına alındı.

TESLİMAT GARANTİLİ
Baskında kullandıkları cep telefonlarını tuvalete attıkları belirlenen zanlıların gösterdikleri yerlerde de, insan kaçakçılığında kullanıldığı belirlenen 3 araç, 1 tekne motoru ve 4 can yeleği ele geçirildi. Şebekenin mülteci başına 2 bin ile 2 bin 500 dolar para aldığı ve teslimat garantili çalıştığı öğrenildi.
Haberin fotoğrafları