kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Savcılar, Danıştay davasını temyiz etti

ANKARA
Ankara Cumhuriyet savcıları Demirci ve Taştan, Danıştay baskını sanıklarına verilen cezaların yanlış hesaplandığını savundu..
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada verdiği karar, Cumhuriyet savcıları tarafından, beraat eden Ayhan Parlak dışındaki sanıklar yönünden aleyhe temyiz edildi. Savcılar, Danıştay'ın 4 üyesini öldürmeye kalkışmak suçundan ayrı ayrı 15'er yıl hapse mahkûm edilen avukat Alparslan Arslan hakkında, her bir üye için 20'şer yıldan hüküm kurulmasını istedi. Ergenekon soruşturmasıyla bağlantı kurulamayan Danıştay davası ile ilgili olarak Cumhuriyet savcıları Salim Demirci ve Kubilay Taştan'ın verdiği temyiz dilekçesinde, şu talepler sıralandı:

* Sanık Arslan'ın 4 hâkimi "öldürmeye kalkışmak" suçundan ayrı ayrı 15'er yıl hapis yerine işlediği suçun kastının ağırlığı, güttüğü amaç ve saik, suç konusunun önem ve değeri nedeniyle her bir üye için ayrı ayrı 20'şer yıl hapis alması gerekir.

* Arslan hakkında, "patlayıcı madde bulundurmak" suçundan TCK'nın 174/1 ve 2. maddeleri uyarınca 5 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi gerekirken, 4 yıl 9 ay verilmesi hatalı.

* Arslan'ın Cumhuriyet gazetesine yönelik 3 saldırısının ikisinde kullandığı el bombalarının patlamadığı ileri sürülerek, TCK'nın 170/1. maddesinin (c) bendi uyarınca sadece bir kez 1 yıl hapisle cezalandırılması doğru değil. Arslan 5 ve 10 Mayıs 2006'daki eylemleri yönünden de hapse mahkûm edilmeli.

* Arslan'a, ruhsatsız silah suçundan 2 yıl hapis ve 450 YTL adli para cezası verilmesi yetersiz. Arslan'ın eylemini Glock marka seri ateş edebilen silahla gerçekleştirmesi nedeniyle 5-8 yıl hapis ve 500-5 bin güne kadar para cezası gerekirdi.