kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Avrupa hazırlığı .... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verdi. Resepsiyon başlamadan önce Cumhurbaşkanı Gül ve Başyaver Kurmay Albay Metin Özbek'in hazırlanmaları objektife böyle yansıdı.

Gül: Mesud Barzani ile arada güven oluşuyor

Cumhurbaşkanı Gül, KDP lideri Barzani'den gelen sıcak mesajlara karşı "Büyük bir bunalım vardı. Bunlar güveni oluşturma açısından önemli" dedi. Gül, Büyükanıt'ın "Sürpriz bekleyin" açıklamasını da "Önemli bir dönem içinde olduğumuzu söyleyebilirim" diyerek destekledi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Günü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonda KDP lideri Mesud Barzani'nin, "Ankara ile soğukluk bitti" açıklamasını "takdir ettiğini" söyledi. Gül, "Bir güven bunalımı vardı aramızda, bunun aşılması gerekli" diye konuştu.

'PKK ARADAN ÇIKSIN'
Gül Iraklı Kürt lider Barzani'den son günlerde gelen demeçleri kendisinin de takdir ettiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Güven bunalımı vardı aramızda, bunun aşılması gerekli. Türkler ile Kürtleri ölesiye düşman gösteren PKK belasını aradan çıkardığımızda komşuluğumuz akrabalığımız ön plana gelecek. PKK belası ne kadar aramızdan çıkarsa biz Irak'ta Iraklılar için o kadar çok şey yaparız."

KANDİL YORUMU
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kandil operasyonu için de "Darbe vurma açısından en önemlisiydi" yorumunu yaptı. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın bu operasyonla ilgili "Sürprizlere hazır olun" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Gül şöyle konuştu: "Daha iyi neticeler vermeye başlayacak, verecek. Bunu biliyorum. Önemli bir dönem içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Irak ve terörle mücadele bakımından önemli bir dönemdeyiz". Cumhurbaşkanı Gül, son dönemde gazetelerde Katar Emiri'nin 3 karısı ve 19 çocuğu bulunduğuna dair haberlerin de kendisini üzdüğünü belirterek "Çünkü o benim muhatabım. Sadece Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen bir kişi ailesi hakkındaki haberlere üzüldüm" dedi.