kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ardahan'da 2 PKK'lı yakalandı

Yeni Haber
Ardahan'da terör örgütü üyesi oldukları, suç ve suçluyu övdükleri gerekçesiyle 2 kişi tutuklandı.

Ardahan Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, 24 Nisan tarihinde durumlarından şüphelenilen İ.G. ve N.G'nin takibe alınıp araştırıldığı ve yapılan çalışmalar sonucu terör örgütü PKK ile bağlantılarının olduğu değerlendirilmesi üzerine, söz konusu kişilerin evlerinde arama yapıldığı bildirildi.

Yapılan kontrolde, 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 1 adet av tüfeği, 2 adet şarjör, 26 adet kalaşnikof mermisi, 14 adet 9 milimetre çapında tabanca mermisi, 2 adet dürbün ile örgütsel dokümanlar ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kişilerin çıkarıldıkları mahkeme tarafından, terör örgütü PKK üyesi olmak, suç ve suçluyu övmek ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından tutuklanarak Ardahan Kapalı Cezaevi'ne konuldukları ifade edildi.

Ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 21 Mart Nevruz kutlamalarında PKK terör örgütü lehine slogan atan Levent Y., Yasin Y. ve Zeynep Y. İsimli şahısların yakalandığı ve yapılan aramalarda 1 adet 7.65 mm tabanca ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği açıklandı.

CİHAN