kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terör örgütü şaşkınlık içinde

Yeni Haber
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Terörle mücadelede bu yıl içinde gerçekten birçok alanda başarılı sonuçlar aldık. Terör örgütü büyük bir şaşkınlık ve telaş içindedir'' dedi.

Orgeneral Başbuğ, Hakkari Dağlıca baskınında yaralanan ve gösterdiği cesaret ve kahramanlıktan dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile taltif edilen Piyade Asteğmen Hüseyin Denizdurduran'ı, Kahramanmaraş 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı Orduevinde kabul etti.

Orgeneral Başbuğ, burada yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu mücadelede dünden daha kararlı olduğunu belirterek, ''Terör örgütüne
karşı yapılan mücadele devam edecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.Orgeneral İlker Başbuğ, şöyle devam etti:''Dün akşam da yine başarılı bir hava harekatı, Kandil bölgesinde icra edildi. Terörle mücadelede bu yıl içinde gerçekten birçok alanda başarılı sonuçlar aldık. Bu kapsamda açıkça ifade edebilirim ki bugün tekrar terör örgütü büyük bir şaşkınlık ve telaş içindedir. Derlenip toparlanmaya çalışıyor. Örgüt üzerinde kararlı ve netice alıcı baskınlarımız sonuna kadar devam edecektir.Bunu da bu vesile ile ifade etmek istiyorum. Kurtuluş Savaşı'nda, İstiklal Savaşı'nda Kahramanmaraş'ın çok özel bir yeri vardır. İstiklal Savaşı'nın başlangıcında Kahramanmaraş halkı işgalci güçlere karşı çıkarak, bu güzel şehirden uzaklaştırdı. Belki de dünyada ikinci bir örneği bulunmayan bir ahramanlık olayıdır. Bundan dolayı da bu kent, İstiklal Madalyası ve kahramanlık unvanı ile ödüllendirilmiştir.Şu anda, Kahramanmaraş'ın son çıkarttığı bir gazi de sizinle beraber. Asteğmen Hüseyin Denizdurduran, Dağlıca'da devam eden mücadelede görevini hakkıyla yapan kahramanlardan biridir. O çatışma esnasında kendisi yaralandı ve Ankara GATA Hastanesine getirildi. 26 Ekimde kendisini ziyaret etmiştim. Ziyaretim sırasında çok duygulu bir an yaşadık. Kendisi bana, iyileşir iyileşmez görevine geri döneceğini söyledi. İşte Türk insanının mayası bu. Bu maya ile ayakta duruyoruz. Bu maya bizim her şeyden önce gurur kaynağımız. Hüseyin'in burada gösterdiği kahramanlık, görevindeki başarı inancı elbette bizleri gururlandırdı.''Asteğmen Hüseyin Denizdurduran da ''Bazı şeyler parayla pulla satın alınmaz. Komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Kendilerini ömür boyu unutmayacağım. Ben elimden geleni yaptım, bundan sonra da gerekenler yapılacaktır.''Orgeneral Başbuğ, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ı da ziyaret etti.

AA