kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genelkurmay: Kandil bombalandı

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Kandil Dağı'nın Irak tarafındaki PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin, dün gece Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından düzenlenen kapsamlı ve etkili bir hava harekatıyla vurulduğunu bildirdi.

Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'na düzenlenen hava operasyonunda 43 hedefin ateş altına alındığını ve 29 barınağın vurulduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda şunlar kaydedildi:

''Irak'ın kuzeyinde Kandil Dağının Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından 1 Mayıs 2008 günü saat 23.00'den itibaren icra edilen kapsamlı ve etkili bir hava harekatı ile vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir.

İcra edilen harekatta sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir.

Harekatın sonuçlarını tespite yönelik değerlendirmeler, çeşitli vasıta ve yöntemlerle sürdürülmektedir.''

Genelkurmay Başkanlığı, dün gece Kandil Dağı'na düzenlenen hava harekatında toplam 43 hedefin ateş altına alındığını belirterek, bu kapsamda, vurulan tesislerde bulundukları istihbarat kaynaklarınca teyit edilen çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini; terör örgütüne ait 29 barınak, 5 mağara, 5 malzeme deposu, 3 kontrol noktası ve 1 haberleşme noktası kullanılamayacak şekilde tahrip edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan konuya ilişkin bilgi notunda, şunlar kaydedildi: ''Irak'ın kuzeyinde Kandil Dağının Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından 1 Mayıs 2008 günü saat 23.30'dan itibaren icra edilen kapsamlı ve etkili bir hava harekatı ile ateş altına alınmıştır. Gece saatlerinde icra edilen harekat esnasında en gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemleri kullanılmış ve terör örgütüne ait olduğu doğrulanmış hedefler tam isabetle vurulmuştur. Harekatın icrasında zaman ve mekan bakımından baskın sağlanması, PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne önemli bir darbe daha vurulmasına imkan vermiştir. Hava harekatında toplam 43 hedef ateş altına alınmıştır. Bu kapsamda, vurulan tesislerde bulundukları istihbarat kaynaklarınca teyit edilen çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken; terör örgütüne ait 29 barınak, 5 mağara, 5 malzeme deposu, 3 kontrol noktası ve bir haberleşme noktası kullanılamayacak şekilde tahrip edilmiştir. Terörle mücadele kapsamında icra edilen operasyonlar, askeri gereklere göre yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla devam edecektir.''

(AA)