kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Topbaş: İstanbul'un zararı 1 milyar YTL

Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1 Mayıs nedeniyle İstanbul'da meydana gelen zarara ilişkin açıklama yaptı. Topbaş, ''1 Mayıs nedeniyle İstanbul'un genel olarak zararının 1 milyar YTL civarında olduğu tahmin ediliyor'' dedi.

Kadir Topbaş, ''7 Tepe 7 Tünel'' projesi kapsamında yapımına başlanan Sarıyer-Çayırbaşı tünel yol projesi kazı çalışmalarını basın mensuplarıyla birlikte inceledi. Topbaş brada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

1 Mayıs nedeniyle meydana gelen olaylara dikkat çeken Topbaş, turistlerin de, otelcilerin de esnafın da yaşananlardan dolayı çok rahatsız olduğunu dile getirdi. Topbaş, ''1 Mayıs nedeniyle İstanbul'un genel olarak zararının 1 milyar YTL civarında olduğu tahmin ediliyor.

İstanbulluların, esnafın günlük durgunluğu ve hareketsizliğinin getirdiği yansımalar bunlar. Bu yansımalar vergilere de iş hacmine de intikal edecektir'' şeklinde konuştu.

Bütün olumsuzlukların dünyaya yansıdığına işaret eden Topbaş, ''1 Mayıs bayramı istismar edilmemeli. Bunun gerçek anlamda bir bayrama dönüştürülmesinin sorumluluğu sendikalara, hepimize düşmektedir. Bir takım sıkıntılara fırsat tanımamak görevlerimiz arasındadır. Valilik bu konuda tedbirlerini aldı, tavrını ortaya koydu ve Taksim'in bir miting alanı olmadığını, 500 bin insanı çekemeyeceğini söyledi. Türk-İş bu konuda hassasiyetini gösterdi, diğer sendikalar da zorlamadılar. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum ama bu boyuta da gelmemeliydi. Taksim büyük ölçekli toplantıları kaldıramayacak bir bölgedir. Oteller bölgesi, kültür, sanat ve eğlence merkezi olan Taksim'de, dün, turizm ve yaşam alanları ciddi anlamda etkilendi.'' ifadelerini kullandı.

(CHA)