kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık personeline dolandırıcı uyarısı

Yeni Haber
Türk Sağlık-Sen, son zamanlarda sözleşmeli personelin, tayininin yapılması vaadiyle dolandırıldığını belirtti. Türk Sağlık-Sen, bu konuda hazırladığı bilgi notunu tüm şubelerine göndererek, sözleşmeli personele "umut tacirlerine dikkat edin" uyarısında bulundu.

Türk Sağlık-Sen, şubelerine gönderdiği ve tüm hastanelere ulaştırılmasını istediği bildiride, son zamanlarda sözleşmeli sağlık çalışanlarının en büyük sorunu olan tayin konusunun bazı simsarlar tarafından istismar edilerek bu pozisyonda çalışanların dolandırıldığını bildirdi. Uyarı amacıyla hastanelere asılan bildiride, dolandırıcıların nasıl bir yöntem izledikleri de anlatıldı.

ALO.. BEN MÜSTEŞARIM

Bildiride, hastaneleri arayarak kendilerini Sağlık Bakanlığı'nda müsteşar, müsteşar yardımcısı veya yüksek görevde birisi olarak tanıtan dolandırıcıların sözleşmeli sağlık çalışanlarının tayin başta olmak üzere bazı sorunları hakkında yardımcı olabileceklerini ve kendilerini telefonla aramalarını istedikleri belirtildi. Verilen telefonları aradıklarında kendilerinin sekreterleri olarak açan kişiler tarafından yönlendirilen sözleşmeli personelin ise, sorunlarının çözümü için 400 ile bin YTL arasında bir parayı, verdikleri hesap numaralarına yatırmalarının istendiğinin ifade edildi. Bildiride, "Sözleşmeli personelin umutları ile oynanarak çalışanlar dolandırılmaktadır. Sözleşmeli sağlık çalışanlarını bu umut istismarcıları karşı korunmalarının en iyi yolu haklarını bilmelerinden geçmektedir" denildi.

TÜRK SAĞLIK-SEN BAŞKANI KAHVECİ: "İSTİSMARCILARI SENDİKAYA BİLDİRİN"



Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, son zamanlarda bu tür olayların arttığına dikkat çekerek, "Yurdun her gün değişik yerlerinden bu tür sıkıntılar bize bildiriliyor. Bazı dolandırıcılar, sözleşmeli personelin mağduriyetinden nemalanmak istiyor. Biz Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli personeli bu tür istismarcıları vakit geçirmeden sendikamıza bildirmelerini istiyor, mağduriyetten nemalanmak isteyen bu kişiler için anında suç duyurusunda bulunacağımızı bildiriyoruz" dedi.

Sendika olarak sözleşmeli sağlık çalışanlarının bu duruma düşmesinde ve birileri tarafından dolandırılmasına neden olan uygulamalara imza atanlara da çağrıda bulunan Kahveci, "Sözleşmeli çalışanları umut tacirlerinin tuzağına ittiniz. Bu yanlışa bir son verin. Sözleşmeli personele kadro vererek tüm sıkıntılara, mağduriyetsizliklere ve adaletsizliklere dur deyin" diye konuştu.

(ANKA)