kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yürüyen tekere çomak sokanı millet iyi biliyor'

Başbakan Erdoğan "Ekonomi emin ellerde. Çok zor yakaladığımız bu istikrar ortamını bozmak isteyenleri yürüyen tekere çomak sokarak ekonomik dengeyi sarsmaya çalışanları millet çok iyi bilmekte" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyonlarda yayımlanan 'Ulusa Sesleniş' programındaki konuşmasında, Türkiye'nin, son yıllarda gerçekleştirdiği çok yönlü atılımın, yakaladığı ekonomik dinamizmin son derece önemli olduğunu ifade etti. Erdoğan, bu başarılı yılların son derece değişken ve dalgalanmalara açık bir küresel atmosferde gerçekleştiğinin de mutlaka dikkate alınmak durumda olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bugünlerde yine küresel bir ekonomik dalgalanma tüm dünyada etkisini hissettirmekte. Enflasyonda, faizlerde, borsalarda, işsizlik oranlarında dalgalanmaya, piyasalarda durgunluğa yol açan, petrol fiyatlarının rekor düzeylere ulaşmasına sebep olan bu küresel şok, hiç kuşkusuz az ya da çok Türk ekonomisini de etkilemektedir. Yine hem küresel ölçekte, hem de ülkemiz ölçeğinde, son yılların en kurak mevsimlerine şahit oluyoruz. Ancak şunu bütün samimiyetimle ifade etmek isterim ki Türkiye ekonomisi, bu tür şokları, bu tür dalgalanmaları artık kolayca atlatabilecek bir güce, bir dirence sahiptir."

EKONOMİ EMİN ELLERDE
Son 5.5 yılda yaşanan şokları, dalgalanmaları, olumsuz sürprizleri en az etkiyle atlatmayı başardıklarını ifade eden Başbakan, "Aldığımız önlemlerle Türkiye ekonomisinikorunaklı bir yapıya kavuşturmak için yaptığımız yapısal reformlarla artık geleceğe daha güvenle bakabiliyor, bu tür küresel sarsıntıları asgari zararla atlatabiliyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin, dalgalanmayı asgari etkiyle atlatabilecek güçte olduğunu belirten Erdoğan gerektiği zaman önlem almaya devam edeceklerini kaydetti.