kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kemal Unakıtan

Yüzde 5.5'lik faiz dışı fazla hedefi indiriliyor

Hazal ATEŞ ANKARA
Maliye Bakanı Unakıtan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'le birlikte haftasonu yeni orta vadeli planı açıklayacaklarını belirtti..
Hükümet, milli gelir rakamlarındaki değişiklikle birlikte başta faiz dışı fazla olmak üzere makro ekonomik hedeflerde revizyona gidiyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2008 yılı için GSMH'nin yüzde 5.5'i düzeyinde öngörülen faiz dışı fazla (FDF) hedefinin düşürüleceğini açıkladı ve "Gelirlerde sıkıntı yaşanmaması için tedbir alıyoruz. Enflasyonun hızlı bir şekilde düşmeyeceğini bilmemiz lazım. FDF hedefinin düşürülmesi mali disiplinin bozulacağı anlamına gelmez" dedi. Unakıtan, haftasonu hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'le birlikte yeni orta vadeli planı açıklayacaklarını söyledi. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın makroekonomik hedeflerden sapmaya yönelik eleştirilerini dikkatle izlediklerini belirten Unakıtan, "Ekonomideki küçülmeyi önleyecek tedbirlerin alınması lazım. Mali disipline daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Gelirler konusunda sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz, çalışıyoruz. Hassasiyetle üzerinde duruyoruz" dedi.

UNAKITAN: HESAPLARIMIZ DEĞİŞTİ
Yeni milli gelir hesapları nedeniyle orta vadeli planda değişikliğe gidildiğini belirten Unakıtan, "Yapılacak değişiklikler mali disiplinden taviz olarak yorumlanmamalı. Enflasyonun hızlı bir şekilde düşmeyeceğini bilmemiz lazım. Dışarıda yaşananların Türkiye'yi etkilemesi kaçınılmaz. Etkinin az olması için ekonomi güçlü olmalı" dedi.