kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Euro'ya geçen Gisele, en yakın rakibini ikiye katladı

Forbes'un hazırladığı sıralamada Manchester United'ın 1.8 milyar dolarlık piyasa değeriyle en değerli takım, David Beckham'ın ise 49 milyon dolarlık geliriyle en çok kazanan oyuncu olduğu belirlendi..
ABD'li ekonomi dergisi Forbes hazırladığı listelerle başta futbol ve eğlence sektörü olmak üzere çeşitli alanlara ışık tuttu. Derginin oluşturduğu sıralamaya göre, İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın dünyanın en değerli futbol kulübü, ABD'nin Los Angeles Galaxy takımında forma giyen İngiliz futbolcu David Beckham'ın ise dünyanın en çok kazanan oyuncusu olduğu belirlendi. Mankenlerin dünyasında ise Brezilyalı yıldız Gisele Bundchen 35 milyon dolarlık geliriyle ilk sıraya yerleşti. Bundchen iş tekliflerini dolar yerine euro olarak kabul edeceğini açıklayarak dikkatleri üzerine çekmişti. ABD'nin en çok kazanan CEO'larının yer aldığı listede Oracle patronu Lawrance Ellison yıllık 192 milyon dolarlık geliriyle ilk sırada yer aldı. Derginin bu yıl hazırladığı 'gereğinden fazla kazanan CEO'lar' sıralamasında ise ABD'nin en büyük mortgage şirketi Countrywide'ın patronu Angelo Mozilo ilk basamakta yer aldı.

İNGİLİZLER ÖNDE
Forbes'un 2007 yılı değerlendirmesine göre, İngiliz kulübü 1.8 milyar dolarlık piyasa değeri ile üst üste 4 yıldır "dünyanın en değerli kulübü" unvanını koruyor. Halen İngiltere Premier Lig'de 32 puanla ilk sırada yer alan Manchester United, salı günkü maçın sonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi finaline yükselmişti. ABD'li işadamı Malcolm Glazer, İngiliz kulübünü 2005 yılında satın almıştı. Manchester United'dan sonra ikinci değerli kulübün ise 1.285 milyar dolar ile İspanya'nın Real Madrid kulübü olduğu bildirildi. Derginin araştırmasına göre, ilk 10 sıradaki 4 kulüp, "Dünyanın en zengin ligi" olarak tabir edilen, İngiltere Premier Lig kulüplerinden oluşuyor.

STAT GELİRLERİ ARTTI
Listede Real Madrid'den sonra 1.2 milyar dolar ile Arsenal, 1.05 milyar dolar ile Liverpool, 917 milyon dolar ile Bayern Münih, 798 milyon dolar ile AC Milan, 784 milyon dolar ile Barcelona, 764 milyon dolar ile Chelsea, 510 milyon dolar ile Juventus, 470 milyon dolar ile de Schalke 04 yer alıyor. ABD'nin en zengin kulüplerinin başında ise Ulusal Fotbol Ligi takımlarından Dallas Cowboys geliyor. Takımın 1.5 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olduğu belirtiliyor.
Haberin fotoğrafları