kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

301. madde değiştirildi

Yeni Haber
Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinde değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 65 ret oyuna karşın 250 oyla kabul edildi.

Teklif, maddeler ve verilen önergeler üzerindeki görüşmelerle, yaklaşık 8 saat süren mesainin ardından, elektronik cihazla yapılan oylama sonucunda 65 ret oyuna karşın, 250 oyla kabul edildi.

Kabul edilen kanunla, 301. maddenin başlığı, ''Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama'' olarak değiştirildi. Böylece eski 301. maddede yer alan ''Türklüğü'' ibaresi ''Türk Milleti'', ''Cumhuriyeti'' ibaresi de ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'' olarak değiştirildi. Kabul edilen 301. maddeye göre, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişilere de aynı ceza uygulanacak. Eleştiri amacıyla açıklanan düşünceler suç oluşturmayacak.

301. madde kapsamına girecek suçlar nedeniyle soruşturma yapılması, Adalet Bakanı'nın iznine bağlı olacak.