kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP Parti Meclisi yeni yönetim için toplanıyor

Yeni Haber
CHP Parti Meclisi, yeni yönetim kademesini belirlemek üzere 3 Mayıs Cumartesi günü toplanacak. Merkez Yönetim Kurulu üyelikleri için seçimlerin yapılacağı toplantı öncesinde, PM üyeleri, Anıtkabir'e çıkarak Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak.

CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ve Deniz Baykal'ın gövde gösterisine dönüşen 32'nci Olağan Kurultayı'n ardından gözler Baykal'a çevrildi.

Kurultayda, PM'yi yenileyen ve muhalifleri tasfiye eden Baykal, partinin yönetim organı olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) için çalışmalara başladı. PM'de hissedilen Önder Sav ağırlığının, MYK'da da kendisini göstermesi bekleniyor.

Kulislerde, Baykal'ın kendi çekirdek kadrosunu koruyacağı ve ağırlık olarak milletvekillerinden oluşan MYK oluşturacağı konuşuluyor. Öte yandan, revizyonun sınırlı kalabileceği de ifade edilirken, Baykal'ın, partinin tartışmalı isimlerinden Önder Sav'la Genel Sekreter olarak yoluna devam edip etmeyeceği netlik kazanmadı. Kurultayda, Sav'a yönelik eleştirilere tepki gösteren Baykal'an, Sav'ın yönetimdeki yerini koruyacağına kesin gözüyle bakılıyor.

AA




SEÇİMLER CUMARTESİ

CHP PM, kurultay sonrası ilk toplantısını 3 Mayıs Cumartesi günü yapacak. CHP İsmail Cem Parti Meclisi Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantı öncesinde, PM üyeleri, Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığında yapılacak olan PM'de, genel başkan dışında 20 üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu gizli oyla seçilecek. PM ayrıca, seçilen MYK üyelerinin arasından da Genel Sekreter ve Genel Saymanı gizli oyla seçecek. Oylamalarda üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak. (ANKA)