kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'li Fırat: "Bundan sonrası Anayasa Mahkemesinin işi"

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin ön savunmanın 98 sayfadan oluştuğunu belirterek, ''Ayrıca 3 klasör de eki var. Bunlardan ikişer suretini Genel Sekreterliğe teslim ettik. Bundan sonrası Anayasa Mahkemesinin işi'' dedi.

Fırat, AK Parti hakkındaki kapatma davasında ön savunmanın sunulması sonrasında Anayasa Mahkemesinde ayrılırken yaptığı açıklamada, savunmanın verilmesi için son günün 2 Mayıs Cuma günü olduğunu, ancak savunmanın bitirildiği için bugün Yüksek Mahkeme'ye sunulduğunu ifade etti.

Fırat, ''98 sayfadan ibaret bir savunmamız var. Ayrıca 3 klasör de eki var. Bunlardan ikişer suretini Genel Sekreterliğe teslim ettik. Bundan sonrası Anayasa Mahkemesinin işi'' dedi.

Teslim edilen savunmanın bir suretinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Mahkeme kanalıyla gönderileceğini, bundan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın vereceği cevabın Parti'ye tebliğ edileceğini anlatan Fırat, bunun ne zaman yapılacağını bilemediklerini söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının cevabından sonra esas hakkındaki savunmalarını vereceklerini ifade eden Fırat, sürecin devam ettiğini kaydetti.

Gazetecilerin soruları üzerine savunmanın ''bireysel savunmalardan çok hukuki savunmalardan'' oluştuğunu belirterek, bu konudaki detayın ancak Mahkeme'den ya da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından alınabileceğini bildirdi.

Bir gazetecinin ''Sayın Cumhurbaşkanın da adı vardı iddianamede. O'nunla ilgili bir savunma verdiniz mi?'' sorusu üzerine Fırat, savunmanın hepsini kapsar nitelikte olduğunu söyledi.

Fırat, bir başka soru üzerine haklarında siyasi yasak istenen kişilerin sabıka kayıtlarının savunmaya eklenmediğini, sabıka kayıtlarının kendileriyle ilgili değil, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından istenen evrak arasında olduğunu kaydetti.

AA