kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Camide bilgisayar kursu

Yeni Haber
İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Sümbül Efendi Camii dijital çağa ayak uydurarak bilgisayar kursu vermeye başladı.

Sümbül Efendi Camii, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı bilgisayar kursu veriyor. Sümbül Efendi Camii'nin "www.sumbulefendi.biz" internet adresinde kurslarla ilgili bilgilere yer verilirken, kurslar ilköğretim 5. sınıftan başlayarak her yaştaki katılımcılara açık. Caminin internet adresinde, 2007 yılının son aylarında cami derneğinin girişimleri ve Fatih Müftülüğü'nün katkılarıyla cami kütüphanesine bilgisayar alınarak internet alt yapısının oluşturulduğu anlatılıyor. İnternet bağlantılı bilgisayarlardan tüm cami öğrencilerinin ücretsiz olarak faydalanabilmesi için cami derneğinin tüm masrafları üstlendiği bildirilen adreste, "Halen öğrenciler internet ortamında ödev ve konu araştırmalarını kurs saatleri dışında gerçekleştirmektedirler. Halkımıza sunulan bu ortamı daha fonksiyonlu kullanmak için belirli derslerden kurs açılmasına karar verildi" denildi. Kursların ücretsiz olarak açıldığı bildirilirken, merkez olarak farklı programların açılmasının planladığı açıklandı.

İnternet adresinde kursların tanıtımı yapılırken, "Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir. Dersler dışında etüt ve ders çalışma imkanı mevcuttur. Kurs salonlarımız klimalıdır. Kurslarımız büyük ekranda projeksiyon ile yapılmaktadır" ifadelerine de yer veriliyor. Ayrıca kurs tanıtımının yanında "Yaşar Alptekin Camimizde" şeklinde başka bir başlık da bulunuyor.

Cami için açılan vakfın adı altında yürütülen kurslarla önemli ölçüde öğrenci toplanması hedeflenirken, Milli Eğitim Bakanlığı'na Sümbül Efendi Camii ile ilgili olarak şikayette bulunulduğu öğrenildi.

(ANKA)