kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
A. Davutoğlu

İsrail'e mesajı Davutoğlu götürecek

İsrail televizyonu, Başbakan Erdoğan'ın İsrail ve Suriye arasında doğrudan görüşmelerin başlaması için Tel Aviv'e Başdanışmanı'nı göndereceğini ileri sürdü..
Suriye ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinde arabulucuk yapan Türkiye, şimdi de iki ülkenin doğrudan görüşmesi için çabalıyor. İsrail'in Kanal 1 televizyonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte hafta sonu Suriye lideri Başar Esad'la görüşen Başbakanlık Dışpolitika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun Şam'ın mesajını Tel Aviv'e götüreceğini ileri sürdü. Habere göre, Davutoğlu başkanlığındaki Türk heyeti iki ülke arasında doğrudan görüşmelerin başlaması için tarafları iknaya çalışacak. Hedefte ise liderlerin bir araya gelmesine zemin hazırlamak var.

'ORASINI KARIŞTIRMAYIN'
Başbakan Erdoğan, Suriye ziyareti sonrasında Ankara'da yaptığı açıklamada İsrail'e Türkiye'den bir temsilci gideceğini söylemişti. Erdoğan, "Bu kişi Sayın Davutoğlu mu?'' sorusu üzerine ise "Orasını karıştırmayın'' cevabını vermişti. Suriye Devlet Başkanı Başar Esad ise önceki gün Katar'ın El Vatan gazetesinde yayımlanan röportajında Türkiye'nin çabalarının sonuç vermesi halinde müzakerelerin ABD'nin gözetiminde yapılmasını istediklerini ifade etmişti.

'İHTİYATSIZ VE AMATÖR'
İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, Suriye ile barış karşılığında Golan Tepeleri'nden çekileceği yolundaki mesajları, muhalefet lideri ve Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu'nun tepkisine yol açtı. Suriye ile görüşmeler başlamadan önce Golan'dan çekilmeye hazır olduğunu açıklayan Olmert'i ihtiyatsız ve bir amatör gibi davranmakla suçladı ve "Golan Tepeleri barış döneminde de elimizde kalmalı. Yoksa Golan Tepeleri İran'ın eline geçer" dedi.
Haberin fotoğrafları