kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bize Lost mu lazım, dost mu lazım?

Amerikalı oyuncu Josh Holloway'in İstanbul'a gelişi, onu Sawyer olarak tanıyan Lost hayranlarını, medya mensuplarını ve sosyeteyi heyecanlandırdı. Beyazıt Öztürk'ün programında "Bize Lost değil, dost lazım," diyerek ağırladığı Holloway'i, adadaki rakibi Jack ve onu programında ağırlayan Beyaz'la karşılaştırdık..
MATTHEW FOX (JACK SHEPHARD)
Lost'un baş karakteri olan Jack, belkemiği ameliyatlarında uzmanlaşmış bir doktor. Jack'i canlandıran 41 yaşındaki oyuncu Matthew Fox ise Columbia Üniversitesi mezunu, 25 yaşından bu yana oyunculuk yapıyor. Kendisi yengeç burcu.

ROL ALDIĞI FİLMLER
Wings isimli sit-com dizisinden sonra ilk film deneyimini My Boyfriend's Back'le yaşadı. Altı sezon devam eden Party of Five dizisinde Neve Campbell ve Jeniffer Love Hewitt'le birlikte oynadı. Lost'ta ise Matthew Fox, Sawyer rolünü oynayacaktı; ancak dizinin yapımcıları Jack rolüne Fox'un daha iyi gideceğine karar verdi. Bu yıl gösterime giren Bakış Açısı'nda da (Vantage Point) Fox başroldeydi.

REKLAM FİLMLERİ
Matthew Fox, L'Oreal firmasının reklamlarında rol aldı.

KIYAFETLERİ
Fox'un cerrah Jack karakterini, kirli ve kan lekeli bir tişörtle ortalıkta koştururken görmeye alıştık. Sawyer kadar çok soyunmuyor, sürekli çalıştığı için plajda keyif yapmaya da pek zamanı olmuyor.

EVLİLİK DURUMLARI
Dizide bir kadın karakterden diğerine gidip gelen Jack'in aksine, Matthew Fox, yerleşik bir hayat yaşıyor. 1991 yılında Margherita Ronchi'yle evlenen Fox'un bu evlilikten Kyle ve Baron isimli iki çocuğu var.

YETENEKLERİ
Fox'un canlandırdığı Jack karakteri, yaralanma, kırık, çıkık, zehirlenme ve her tür sağlık sorununda insanların yardımına koşar. Ayrıca kazazedelerin fikir anlaşmazlığından ikiye bölündüğü durumlarda, Jack genellikle Locke'la zıt kutuplarda yer alır ve grubuna liderlik yapar. Sinsi olmasa da iyi plan yapan, uzun vadeli düşünebilen, güvenilir karakteriyle tanınır.

TİPİK HAREKETİ
Kazazedelerin yanına gidip "Bir sorunun mu var?" diye sormasıyla tanınır, bir doktor olarak insanların sağlık sorunlarını uzaktan hemen anlayabilir.

JOSH HOLLOWAY (JAMES 'SAWYER' FORD)
Lost'taki adanın aşırı alaycı ve flörtçü karakteri James 'Sawyer' Ford, daha ilk bölümlerden itibaren saldırgan, bencil ve kendini düşünen bir karakter olarak tanındı. Josh Holloway de yengeç burcu.

ROL ALDIĞI FİLMLER
Fox ve Beyazıt Öztürk'e oranla oldukça zayıf bir kariyeri olan Holloway, önce Doctor Benny isimli dizide rol aldı. Çeşitli dizilerde ufak roller üstlendi. Aerosmith hayranları, Cryin' şarkısının klibinde Alicia Silverstone'un cüzdanını çalan adamı Holloway'in canlandırdığını hatırlayacaktır. En son 2007 tarihli korku filmi Whisper'ın başrolündeydi.

REKLAM FİLMLERİ
Algida'nın Magnum dondurması için Türkiye'ye gelen Holloway'le birlikte sıcak kumlardan soğuk sulara nasıl atlanacağını kısa süre içinde göreceğiz. Holloway ayrıca Davidoff'un Cool Water parfümün reklamında oynadı.

KIYAFETLERİ
Sawyer sahilde yarı çıplak dolaşmayı sever, yapılı ama kaba olmayan vücuduyla kadınları etkiler. Düğmelerini yer yer iliklediği bir gömleği vardır, bazen tişört de giyer. Saçları zaman içinde oldukça uzamıştır.

EVLİLİK DURUMLARI
1 Ekim 2004'te Yessica Kumala'yla evlendi. Biraz da bu yüzden, İstanbul'da kendisine yapılan sarılma tekliflerini reddetti, "Size evli olduğumu hatırlatmam lazım," dedi. Dizide ise hem Ana Lucia, hem Kate'le birlikte oldu, Jack'le birikte Lost adasının en çapkın iki erkeğinden biri.

YETENEKLERİ
Öncelikle kendi çıkarını gözettiği bilinse de, Sawyer iyi bir yol arkadaşı ve iyi bir savaşçıdır. Sosyalleşmekten hoşlanmadığı için bol bol tek başına zaman geçiren Sawyer, adada kitapkurdu olur. Gerçek hayatta ise Holloway, snowboard ve dövüş sanatlarına düşkün.

TİPİK HAREKETİ
Karşısına çıkan herkese bir lakap takar. "Çilli, şişko" gibi takma isimleri kazazedeleri rencide ettiği için Sawyer'a lakap takmama cezası verilir. Göbek atmaktan çok hoşlanmadığını ise yeni öğrendik.

BEYAZIT ÖZTÜRK (BEYAZ)
1969 Bolu doğumlu Beyazıt Öztürk, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Seramik- Heykel bölümünden mezun oldu. Uzun süre basketbol da oynayan Öztürk, arkadaşlarıyla birlikte Genç Radyo kanalını kurdu. Daha sonra İstanbul'a geldi, Number One TV'de çalıştı. Balık burcu olan Beyaz daha sonra ünlü bir televizyon yıldızı haline geldi.

ROL ALDIĞI FİLMLER
Biz Size Aşık Olduk ve Karım ve Annem dizisinde, Türkan Şoray'la birlikte Nihavend Mucize'de, Savaş Ay'ın yönettiği Dansöz filminde ve O Şimdi Mahkum'da rol aldı. En son Ezel Akay'lı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?'nün başrolündeydi.

REKLAM FİLMLERİ
Fanta ve Aytaç sucuk reklamlarında oynayan Beyaz, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı reklam filmlerinde de rol aldı. Damat Tween'in mankenliğini yaptı.

KIYAFETLERİ
Öztürk, Hacivat'ı canlandırırken renkli kıyafetleriyle dikkat çekmişti. Genellikle takım elbise giyen, iyi aile çocuğu bir dış görünümü var. Programda bol bol terliyor, adada rahat ve kirli kıyafetlerle daha mutlu olacağını düşünüyoruz.

EVLİLİK DURUMLARI
Her Türk annesinin ideal damat adayı olarak görebileceği Öztürk, sık sık değişik kadınlarla birlikte olsa da, henüz evlenmedi. Ne Jack kadar güvenilir ne de Sawyer kadar serseri olduğu için belki de?

YETENEKLERİ
Türkü söyler, motosiklet kullanır, DJ'lik yapar, iyi kılık değiştirir, kadın rollerini de oynar. Ama adada tek başına ne yapacağı bilinmiyor. İngilizce bilmemek ve program boyunca aynı dili konuşmadığı kadın konuklarına asıldıktan sonra en sonunda "Sovvy!" demek gibi eksikleri var.

TİPİK HAREKETİ
Programına katılanlara özel hazırladığı ve boruyla ikram ettiği helyum gazının konuklarının sesinde yarattığı değişimden büyük zevk alıyor.
Haberin fotoğrafları