kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İskoçlar grev yaptı, petrol fiyatları 119 dolara çıktı

BP'nin Kuzey Denizi'nde bulunan boru hattında çalışan İskoç işçiler greve gidince İngiltere'ye günlük giren petrol 100 bin varil azaldı. Petrol fiyatları 119 dolara dayandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İskoçlar grev yaptı, petrol fiyatları 119 dolara çıktı
Doların değer kazanması ile iki gündür gerileyen petrol fiyatları dün yeniden yükselişe geçti. ABD ham petrolü 118.91 dolara kadar yükseldi. İngiliz petrol şirketi BP'nin işlettiği ve İngiltere'nin petrol ihtiyacının üçte birini sağlayan Forties boru hattında greve giden İskoç işçiler, BP'nin Kuzey Denizi'ndeki petrol boru hattını kapatmasına neden oldu. Ayrıca Nijerya'da ABD'li Exxon şirketi de grev nedeniyle üretimde günlük 100 bin varillik kesintiye uğrarken, Royal Dutch Shell'e ait petrol boru hattına yapılan sabotaj da fiyatların artmasında etkili oldu. Brent tipi petol de dün 115.95 dolara kadar yükseldi.

ABD STOKLARI ARTIYOR
ABD petrolü geçtiğimiz salı günü 119.90 dolara kadar yükselerek rekor kırmıştı. Doların sert düşüşü, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün üretimi artırmama kararı ve yatırım fonlarının petrol ve emtia piyasasında yönelik yoğun alımları ile rekor üstüne rekor kıran ABD petrolü doların uluslararası paralar karşısında değer kazanması ve ABD ham petrol stoklarının artması ve yüksek petrol fiyatlarının talebi etkileyeceği endişeleri ile 115 doların da altına gerilemişti.