kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Haluk Dinçer

'Yerel zincirlerle ilgili agresif satın almalar planlıyoruz'

Sabancı Holding Perakende Başkanı Dinçer, Gima'nın entegrasyonunun tamamlandığını, önümüzdeki aylarda yerel zincirleri almak istediklerini söyleyerek, "Migros'un da yeniden satışı gündeme gelirse ilgileniriz" dedi..
Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, 2005 yılında CarrefourSA olarak satın aldıkları Gima'nın entegrasyonunun tamamlandığını belirterek, "Bu zamana kadar entegrasyonla meşguldük. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda agresif satın almalar peşinde olacağız" dedi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Dinçer, perakende sektöründe konsolidasyon sürecinin yaşanmaya devam edeceğine işaret ederek, CarrefourSA'nın en önemli alıcılardan biri olacağını açıkladı. "Çok başarılı yerel zincirler var, onları izliyoruz" diye konuşan Dinçer, kendilerinde satın almalar için yeterince kaynak biriktiğini, ancak gerek olursa Sabancı ve Carrefour'dan kaynak aktarımı da yapılabileceğini dile getirdi. Dinçer, İngiliz fon BC Partners bünyesindeki Moonlight Capital'a satılan Migros ile ciddi bir biçimde ilgilendiklerini hatırlatarak, "Çok ciddi çalıştık, bu şirketin bizim için olan değerini hesapladık. Hesap diyordu ki bize, 'Biz ancak bu kadar verebiliriz'. Bizim verebileceğimiz rakamla oluşan rakam arasındaki fark nedeniyle çekildik" değerlendirmesinde bulundu.

2010'DA 3.5 MİLYAR YTL
Dinçer, Migros'un önümüzdeki yıllarda parçalanarak bölünüp satılmasının gündeme gelmesi halinde ilgilenip ilgilenmeyecekleri sorusuna, "Tabii ki biz böyle bir şeyle ilgileniriz. Bir defa daha çalışırız" yanıtını verdi. Dinçer, perakendede 13 bin kişiyi istihdam ettiklerini ve yaklaşık 900 noktada faaliyette olduklarını, geçtiğimiz 3 yılda ciroyu iki katından fazla büyüttüklerini ve 2004'te 1.6 milyar YTL olan kombine ciroyu 2007'de 3.5 milyar YTL'ye yükselttiklerini söyledi. Gelecek 3 yılda işlerini ikiye katlamak istediklerini ve bu kapsamda ciroyu 2010'da 7 milyar YTL'ye ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Dinçer, önümüzdeki 3 yılda 7 bin kişiyi daha bünyelerine katarak çalışan sayısını 20 bine ulaştırmak ve bin 300 noktada faaliyet göstermek istediklerini aktardı. Haluk Dinçer, 2010 yılına kadar 600 milyon YTL'nin üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını, bunun 500 milyon YTL'lik bölümünün CarrefourSA için, kalanın da yarı yarıya DiaSA ve Tekno- SA için yapılacağını, yatırım miktarının 3 yıla dağılacağını kaydetti.
Haberin fotoğrafları