kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstinye Park, belediye ile el ele verdi Maslak trafiğine nefes aldırdı

Maslak trafiğine nefes aldırmak için ikinci tünel inşaatı da tamamlanırken sosyal sorumluluk çerçevesinde İstinye Park, yol yapım çalışmaları için 20 milyon dolarlık yardım yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İstinye Park, belediye ile el ele verdi Maslak trafiğine nefes aldırdı
Doğuş ile Orjin Grup ortaklığı tarafından hizmete açılan İstinye Park Alışveriş Merkezi, bölge trafiğini rahatlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü çalışmaların ardından ikinci kavşağı da tamamladı. Şirketten yapılan açıklamada İstinye Park-Pınar mahallesi geçişlerini düzenleyen ilk kavşağın ardından Maslak-Boğaz trafiğini rahatlatan ve İstinye Park'a tünelle kolay bir geçiş sağlayan ikinci kavşağın da hizmete açıldığı belirtildi. Her iki kavşağın tamamlanmasının 8 ay sürdüğü kaydedilen açıklamada ikinci kavşağın nisan ayı sonunda tamamlanmış olacağı bilgisine yer verildi. Çevre halkına bir sosyal sorumluluğu da yerine getirdikleri belirtilen açıklamada; bu çalışmalarının süreceği bilgisine yer verildi. Orjin Grup eşbaşkanları Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun imzasıyla yayımlanan açıklamada, Eylül 2007'de yapılan açılışın ardından başlayan çalışmaların devam edeceği belirtildi.

MALİYET 20 MİLYON DOLAR
Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstinye'de başlattığı ulaşım master planı çerçevesinde yapılması planlanmış yol ve kavşakların iyileştirme çalışmalarının, İstinye Park'ın desteğiyle gerçekleştiğine dikkat çekilerek çevredeki yol çalışmalarının 20 milyon dolarlık maliyetinin İstinye Park tarafından üstlenildiği ifade edildi. 23 Nisan 2005 tarihinde basına ilk tanıtımı yapılan İstinye Park proje inşaatı Orjin Grup ve Doğuş Grubu ortaklığı ile Temmuz 2005'te başladı. Alışveriş merkezi 21 Eylül 2007'de hizmete girdi.