kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karakola robot koruma

AA
Makine ve Kimya Endüstrisi, terörle mücadelede en büyük tehditle karşı karşıya kalan karakollar için 'robot silah' geliştirdi. Tüfek uzaktan kumandayla yönetilecek, nöbetçilerin hayatı kurtulacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Karakola robot koruma
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Yüksel Holding ile işbirliğiyle yeni bir robot silah üretti. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da devam eden 11. Malezya Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda, yetkililerin verdiği bilgiye göre, bundan böyle, karakollar artık, uzaktan kumandalı, insansız makineli tüfek atış kontrol sistemi ile korunacak. Yeni silah sistemi sayesinde, karakollarda nöbet tutan Türk askerleri, ani terörist baskınlarından zarar görmeyecek.

YORULMADAN GÖREVDE
İnsansız Makineli Tüfek Atış Kontrol Sistemi (İMTAKS) insan gözüyle hiçbir zaman algılanamayacak ortamlarda hareket tespit eden ve alarm veriyor, hiç yorulmadan aynı hassasiyetle gözetleme yapıyor, tanımlanmış kişi sesleriyle verilen komutları uyguluyor, birlik/karakol komutanına veya nöbetçi subaya tüm çevre bilgilerini anında aktarabiliyor. Kablolu komuta edilebileceği gibi, RF vasıtasıyla kablosuz olarak da karşılıklı görüntü/komut verileri taşıyabiliyor. Silahın, herhangi bir askeri araçtan da şarj edilebilen güç ünitesini yanında taşıyabilme özelliğinden dolayı arazide, üs bölgesi emniyetinde, pusu atma faaliyetlerinde de kullanılabilme alt yapısına sahip olduğu belirtiliyor.