kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hillary yeniden doğdu

Başa baş giden son yarışta Hillary Clinton yüzde 55 oyla Obama'yı geride bıraktı. Zafer konuşmasında, "İşimin bittiğini söylediler. ABD'ye pes etmeyen bir başkan gerek" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hillary yeniden doğdu
Kimi uzmanlara göre, Demokratik Parti çok büyük bir kan kaybı yaşıyor; kimilerine göreyse bu yarış seçmenlerin ilgisini daha da artırıyor. Ancak hepsinin tek bir ortak görüşü var: Hillary Clinton'un salı günü yapılan Pennsylvania eyaleti seçimlerinden birinci çıkması, yarışı bırakmaya ikna edilmesini çok daha zorlaştırdığı yönünde... Son seçimlerde Clinton yüzde 55 oy alırken delege sayısında çok daha önde olan Barack Obama yüzde 45'lerde kaldı.

OBAMA MCCAIN'E YÜKLENDİ
Clinton seçimleri kazanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Bazıları işimin bittiğini düşünüyordu; çekilmem gerektiğini söylüyordu. Ancak Amerikan halkı pes etmez, zaten Amerikan halkının da pes etmeyecek bir başkana ihtiyacı var. Sizlerin sayesinde şimdiye kadarki gidiş tersine dönüyor" dedi. Obama ise, Clinton'ı bir kenara bırakarak Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'i hedef aldı ve "Kasımda onu yenecek tek kişi benim" şeklinde konuştu.

GÖZLER 6 MAYIS'TA
Yapılan anketler Hillary Clinton'un en fazla kadınların oyunu aldığını gösterdi. Siyahi dahil kadınların yüzde 60'ının oyunu Clinton hanesine yazdırdı. Diğer istatistiklere göre, muhafazakâr kesim Clinton'ı, liberallerse Obama'yı destekledi. Bir türlü adayını belirleyemeyen, bu nedenle de Cumhuriyetçi Parti karşısında kan kaybettiği düşünülen Demokratik Parti cephesinde diğer kritik seçim 6 Mayıs'ta Indiana ve Kuzey Carolina eyaletlerinde gerçekleşecek. 134 delegeye sahip Kuzey Carolina'da Obama'nın almasına kesin gözüyle bakıldığı için Hillary tüm kampanyasını 84 delegenin kazanılacağı Indiana'ya çevirmiş durumda.
Haberin fotoğrafları